Voisi olla nimeään myöten suoraan brittipopparin tuotannosta – arviossa Emigrate

Julkaistu Infernossa 1/2019.

Emigrate
A Million Degrees
Universal

Rammsteinin kitaristin Richard Kruspen sivuprojektina vuosituhannen alussa syntynyt Emigrate julkaisi marraskuussa kolmannen studioalbuminsa, joka tarjoaa todellakin jotain uutta.

Levyn rankin esitys on Hide and Seek, eikä sitäkään voi luonnehtia kovin raskaaksi. Pääroolia näytteleekin totutun metallin sijaan pop, ja siinä missä aiemmilla albumeilla oli selkeämmin erotettavissa industrial, nyt läsnä on Robbie Williams: esimerkiksi kappale You Are So Beautiful voisi olla nimeään myöten suoraan brittipopparin tuotannosta.

Popmaisuutta tasapainottavat suurten metallinimien vierailut. Mukaan on saatu esimerkiksi Rammsteinin Till Lindemann ja Ghostin Cardinal Copia. Lindemannin saksaksi laulama osuus on hauska kontrasti muuten englanninkielisellä albumilla. Cardinal Copian laulua taas olisi kuunnellut mieluusti enemmänkin, hänen ääntään kun kuullaan vain hetken ajan ja sekin vähä rankkojen filtterien läpi.

Vaikka tyylinmuutoksen tuloksena on korvamatoja, jotka tuskin piirtävät uusia suuntaviivoja musiikkihistoriaan, albumista ei voi olla pitämättä. Tuntuu melkein luvattomalta sanoa näin, mutta pop pukee bändiä.