Vuoden mielenkiintoisimpia kotimaisia ensijulkaisuja – arviossa Crimson Sun

Levyarvio julkaistu Infernossa 7/2015.

Crimson Sun
Towards the Light

Maple Metal
4_kirvesta

Jo vuonna 2001 perustettu kotkalainen Crimson Sun yllättää pitkäsoittodebyytillään positiivisesti. Bändin musiikillinen konsepti ei ole tänä päivänä sieltä omaperäisimmästä päästä, mutta yhtyeen sävellyskynä osoittautuu Towards the Lightia tehokuunnellessa kerta kerralta terävämmäksi.

Homman nimi on niin sanottu moderni melodinen metalli, jossa on haikuja niin metalcoresta kuin diskopopistakin. Laulujen osalta mennään tosin lähdöstä päätyyn Sini Seppälän äijämäisen suloisilla puhtailla lauluilla.

Towards the Lightin sisältämä musiikki on ylipäätään tämän päivän erikoistehosteylitarjonnan huomioiden melkoisen luomua. Joku voi pitää sitä tylsänä ratkaisuna, mutta Crimson Sunin vahvuus ammentaa demoäänitteiden ja yhden ep:n myötä rauhassa haudutellusta, hyvin treenatusta kokonaispaketista ja selkeästä musiikillisesta identiteetistä.

Towards the Lightin julkaisee pieni kanadalainen levy-yhtiö, mikä voi olla suurin este sille, että Crimson Sun yltää koskaan raskasta rockia soittavien radiokanavien soittolistoille, ainakaan kotimaassa. Biisinelikko Awaken, Towards the Light, The Herald ja The Spark kuitenkin suorastaan huutaa päästä tehorotaatioon, ja juuri samasta syystä, miksi megahertsiaalloilla soitetaan esimerkiksi Amaranthea.

Towards the Light on ehdottomasti vuoden 2015 mielenkiintoisimpia kotimaisia ensijulkaisuja.