”Älä ole kusipää” – Dave Mustaine paljastaa antimulkkuuden olevan Megadethin menestyksen salaisuus

Veli Mustaine todistaa väkevästi.

25.02.2024

Megadethia kipparoiva Dave Mustaine paljasti taannoisessa Monterrey Rockin haastattelussa yhtyeen menestyksen taakse kätkeytyvän salaisen reseptin: Älä ole kusipää.

Mustaine iloitsi bändin uusimman The Sick, The Dying… And The Dead! -levyn menestyksestä ja sen saamasta hyvästä vastaanotosta. Laulaja kertoi saavutusten avaimen piilevän muun muassa siinä, että kohtelee muita kunnioituksella.

– Uskoisin että kyse on siitä, ettei tee kompromisseja vaan seisoo näkemystensä takana. Pysyy itselleen uskollisena, eikä ole ilkeä kusipää.

– On olemassa paljon muusikoita, jotka menestyttyään alkavat uskoa omaan hehkutukseensa ja kuvittelevat olevansa todella cooleja. Arvaa mitä? Me olemme kaikki samalla viivalla. Piste.

– Nuorempana kuulin tien päällä tarinoita, joissa yhtyeen naislaulaja määräsi ihmisiä puhuttelemaan itseään tittelillä neiti se-ja-se, eikä häntä saanut katsoa. Tiedän, että Madonna teki tuota, mutta tämä oli joku muu ennen häntä.

– Ajattelin, että millainen kusipää tekee noin? ”Älä katso minua”? Sopii! Haista vittu!

– Kun alat uskoa, että olet muita parempi… Voit olla parempi jossakin asiassa kuin joku toinen, mutta me olemme kaikki samanlaisia. Meidän täytyy lakata kohtelemasta ihmisiä, kuin he olisivat merkityksettömiä.

Mustaine on vuosien varrella tullut tunnetuksi musiikkinsa ohella myös kipakaksi väitetystä luonteestaan sekä värikkäistä lausunnoistaan niin lavalla kuin sen takanakin. Tämän valossa julistus on varsin sankkaa.

Mutta hei. Kukapa ei olisi kuullut sanontaa ’älä tee kuten minä teen, vaan tee kuten minä sanon’?

Lisää luettavaa