Andy LaRocque seuraavasta King Diamond -levystä: ”Hänellä on jo paljon ideoita”

Kitaristi sanoo yllättyneensä, miten pitkälle laulaja on jo suunnitellut seuraavaa pitkäsoittoaan.

King Diamondin lähes ikuisuusprojektiksi venähtänyt live-dvd on näkemässä päivänvalon vihdoin tänä vuonna. Kitaristi ja livejulkaisun toinen puuhamies Andy LaRocque keskusteli aiheesta sekä muista projekteistaan hiljattain italialaisen Heavy Demons -radioshow’n haastattelussa.

– [Livejulkaisu] on viimeistelyvaiheessa eli paljoa ei enää tarvitse tehdä. Sen lisäksi teen juttuja Neil Turbinin [ex-Anthrax] kanssa. Minulla on itse asiassa paljon erilaisia pikkujuttuja ilmassa koko ajan ja meno on aika hektistä. Mutta viimeisen parin kuukauden ajan olen pääasiassa työstänyt King Diamondin liveä, LaRocque kertoo.

King Diamond paljasti hiljattain suunnittelevansa ja työstävänsä jo seuraavaa soolobändinsä albumia. LaRocque vahvisti asian ja kertoi tämänkin projektin olevan jo ilahduttavan pitkällä.

– Juttelin juuri eilen illalla Kingin kanssa, hänellä on jo paljon ideoita mitä tulee tarinaan, teksteihin, riimeihin ja sen sellaiseen. Olin itse asiassa yllättynyt siitä, miten pitkälle hän on niitä juttuja jo miettinyt. Minulla on muutamia biisiaihioita sekä paljon riffejä, joita tulemme kokeilemaan. Lähtölaukaus on siis annettu ja ennen pitkää saamme pyörät kunnolla pyörimään.

LaRocque arvioi sävellysprosessin alkavan toden teolla ihan parin kuukauden sisällä, kunhan King Diamondin kotistudio saadaan kuntoon.

– Minä lennän sinne, varmistan että kaikki laitteet toimivat ja kasaan ne siten, että hän pääsee tietokoneineen sävellyshommiin, LaRocque kertoo.