Arch Enemyn Michael Amott: metallin tulisi pysyä pois valtavirrasta – ”Se on vaihtoehto tarkkaan suunnitellulle ja kyyniselle tavalle lähestyä musiikkia”

"Metalli on jotain, joka tulee suoraan sydämestä ja sielusta. Sellaisena haluan sen myös pysyvän", toteaa kitaristi.

20.02.2023

Viimeisimmän Deceivers-pitkäsoittonsa tiimoilta kiertävän Arch Enemyn kitaristi ja biisintekijä Michael Amott antoi hiljattain haastattelun australialaiselle Silver Tiger Medialle ja tältä kysyttiin, millä tavoin hevimetallia voitaisiin enemmän sisällyttää populaarikulttuuriin. Amott tyytyi toteamaan, ettei hän ajattele sellaisia asioita ollenkaan.

”Minulle siinä on kyse ainoastaan musiikista, yhteisöstä, biisien kirjoittamisesta ja äänittämisestä, keikoista ja kitaran soittamisesta. En yhtään ajattele markkinoinnin näkökulmasta asiaa”, Amott tuumaa.

”Se, miten saat musiikkia vietyä fanien korviin ja sydämiin, muuttuu jatkuvasti. Meillä on hyviä yhteistyökumppaneita hoitamassa niitä asioita. Olen yksi onnekkaista, koska en enää näitä juttuja yksin. Olemme nyt pisteessä, jossa me enemmän tai vähemmän vain sanomme kyllä tai ei ideoille, joita meille esitellään. En ole siis kovin isosti mukana siinä, mutta tavallaan se ei mielestäni ole edes tärkeää.”

”Mielestäni metallin tulisi olla undergroundissa. En oikeastaan halua sitä valtavirtaan, ainakaan liikaa. Metalli on vaihtoehto valtavirralle; se on vaihtoehto tarkkaan suunnitellulle ja kyyniselle tavalle lähestyä musiikkia. Metalli on jotain, joka tulee suoraan sydämestä ja sielusta. Sellaisena haluan sen myös pysyvän.”

Lisää luettavaa