As I Lay Dying -rumpali virallisesti ulkona bändistä, sanoo nokkamies Tim Lambesis – ”Asiassa ei ole mitään henkilökohtaista”

Laulajan mukaan muu bändi ei saanut kommunikoitua rumpali Jordan Mancinon kanssa, joten tämä sai luvan lähteä.

20.06.2022

As I Lay Dying -yhtyeen rumpali Jordan Mancino (kuvassa toinen oikealta) ilmoitti pari viikkoa sitten, ettei tämä aio lähteä bändin kanssa kiertueelle ennen kuin bändissä pitkään jatkuneet ”sisäiset ongelmat” on saatu ratkaistua. Sen tarkemmin rumpali ei täsmentänyt, mitä nämä ongelmat tarkalleen ottaen ovat, mutta puhui ilmoituksessaan muun muassa ”loukkaavasta” ja ”muita satuttavasta” käytöksestä.

Mancino julkaisi ilmoituksensa sosiaalisessa mediassa samana päivänä, kun yhtye aloitti Amerikan-kiertueensa. Bändi itse ei sen kummemmin reagoinut Mancinon lausuntoihin vaan tyytyi ainoastaan ilmoittamaan, että hänen tilalleen kiertueelle lähtee Unearth-yhtyeestä tuttu Nick Pierce.

Yhtyeen keulahahmo, laulaja Tim Lambesis on nyt kommentoinut rumpaliasiaa omalla Instagram-sivullaan ja todennut, ettei Mancino tule enää jatkamaan yhtyeen riveissä. Lambesisin mukaan rumpali on itse erkaantunut muusta bändistä eikä häneen ole saatu mitään kontaktia asian selvittämiseksi.

”Viimeisen kahden vuoden aikana Jordan on ottanut etäisyyttä ja ilmoittanut, ettei aio keskustella kanssamme muuten kuin asianajajien välityksellä. Olemme useita kertoja yrittäneet parantaa välejä ja päästä yhteisymmärrykseen siitä, miten voimme jatkaa bändiä terveellä ja positiivisella tavalla eteenpäin”, Lambesis kirjoittaa.

”Valmistautuessamme pandemian jälkeisiin aktiviteetteihin, muista jäsenistä tuntui epäreilulta, että tekemisiimme heittää kapuloita rattaisiin sellainen henkilö, joka ei suostu avoimeen kommunikointiin. Mielestämme tämä ei ole bändin (tai bisneksen) kannalta tuottelias tapa toimia. Annoimme Jordanille mahdollisuuden kokoontua yhteen jamittelemaan tai ihan vaan juttelemaan kanssamme viikkoja ennen takarajaa, johon mennessä meidän oli pakko hankkia korvaava rumpali sovituille kiertueille. Pyyntöihimme vastattiin asianajajan kirjeellä, jossa Jordan ilmoitti haluavansa jatkaa bändistä eteenpäin ja odotti jonkinlaista korvausta.”

”Muun bändin mielestä meidän pitää etisä muita keinoja viedä bändiä eteenpäin ilman Jordan Mancinoa. Asiassa ei ole mitään henkilökohtaista. Haluamme tehdä musiikkia emmekä ole toimiva tiimi, jos joku jäsen haluaa estää etenemisen ja tuotteliaisuuden kieltäytymällä kommunikoinnista. Muut jäsenet, jotka tekevät biisit, hoitavat kiertuelogistiikkaa, oheistuotteita ja niin edelleen ovat luottavaisia siitä, että pystymme jatkamaan helpommin, jos tiedämme, että kaikki jäsenet, tuottajat, agentit, kiertuehenkilökunta ja niin edelleen ovat innolla mukana.”

”Jordan teki pitkän uran bändissä ja soitti musiikkiamme hyvin. Hänen soittonsa erityisesti varhaisilla levyillämme antoi potkua ylipäänsä koko genrellemme. Olemme ikuisesti kiitollisia hänen panoksestaan ja niistä hyvistä ajoista, jotka jaoimme.”

Mancino ei ole ainoa As I Lay Dyingin jäsen, joka on lähtenyt omille teilleen lyhyen ajan sisällä. Ensin kitaristi Nick Hipa ilmoitti erostaan viime syyskuussa, sitten basisti Josh Gilbert ilmoitti viime toukokuussa lähtevänsä myös bändistä.

Lisää luettavaa