As I Lay Dyingin rivit rakoilevat nyt pahasti – rumpali jättää kiertueen väliin ”sisäisten ongelmien” vuoksi

Jordan Mancino ei halua keikkailla bändin kanssa ennen kuin kaikki epäkohdat on saatu ratkaistua.

10.06.2022

Sen jälkeen, kun amerikkalainen As I Lay Dying teki paluun vuonna 2018 yhtyeen nokkamies Tim Lambesisin päästyä ehdonalaiseen istuttuaan ensin kolme vuotta vaimonsa palkkamurhan suunnittelusta, on yhtyeen kokoonpanossa käynyt kuhina.

Ensin kitaristi Nick Hipa (nostokuvassa ensimmäisenä vasemmalta) ilmoitti lähtevänsä bändistä, koska ei enää kestänyt yhtyeessä vallitsevaa ilmapiiriä. Hän kirjoitti sosiaalisessa mediassa julkaistussa ilmoituksessaan muun muassa näin: ”Paljon hyviä asioita saadaan aikaan, kun keskitytään musiikin voimaan. Kuitenkin viime aikoina olen kokenut, että sen hintana on ollut sietää käytöstä, joka on loukkaavaa, epäkunnioittavaa ja satuttaa muita. Niin on käynyt ennenkin enkä pysty enää kävelemään sitä samaa polkua”.

Myöhemmin myös bändin pitkäaikainen basisti Josh Gilbert (kuvassa toinen vasemmalta) ilmoitti lopettavansa bändissä. Gilbert tai yhtye eivät sen kummemmin avanneet basistin eroamisen syitä. Yhtye ilmoitti kuitenkin ottavansa sovituille keikoilleen Unearth-yhtyeen Ken Susin Nick Hipan tilalle sekä Miss May I -yhtyeestä tutun Ryan Neffin Josh Gilbertin tilalle.

Tänään (10.6.), kun yhtyeen on tarkoitus aloittaa Amerikan-kiertueensa Las Vegasista, ilmoitti vuorostaan bändin rumpali Jordan Mancino (kuvassa toinen oikealta), joka on ollut yhtyeessä sen perustamisesta eli vuodesta 2000 saakka, ettei hän aio lähteä kiertueelle mukaan. Mancino tiedotti asiasta Instagram-sivuillaan.

”As I Lay Dyingissa on ollut paljon jatkuvia sisäisiä ongelmia, jotka täytyy saada ratkaistua. Toiveeni oli, ettemme tekisi kiertueita ennen kuin nämä ongelmat on selvitetty. Mutta koska niitä ei ole selvitetty, joudun raskain sydämin ilmoittamaan, etten tule toistaiseksi esiintymään millään keikoilla. Kiitos ymmärryksestänne”, Mancino kirjoittaa.

Päivitys 13.6.2022 kello 14.04: Yhtye ilmoitti some-kanavissaan, että Mancinon tilalla kiertueella rumpuja soittaa entinen Unearth-kannuttaja Nick Pierce. Yhtyeen tiedotteessa ei sen kummemmin kommentoitu Mancinon julkaisua ja rumpalin perusteluita sille, miksi tämä jättää kiertueen väliin.

Lisää luettavaa