Avenged Sevenfold julkaisi uuden albumin aivan yllättäen – M. Shadows myöntää, ettei salassa operoiminen ollut kovin helppoa

31.10.2016

Kuten uumoiltiinkin, Avenged Sevenfold paljasti viime viikon spesiaalitapahtumassaan uuden levynsä julkaisupäivän. Suurin yllätys oli kuitenkin se, että levy ilmestyikin jo seuraavana päivänä julkistuksesta. Pientä tietovuotomokaa lukuunottamatta The Stage -albumin julkaisu saatiin pidettyä hyvin salassa viime hetkiin saakka.

Erikoisen ”markkinointitekniikan” pyörät alkoivat pyöriä elokuussa, kun yhtyeen hyvä ystävä, radiojuontaja Chris Jericho julkaisi ”vahingossa” Instagramissa kuvan, jossa kerrottiin bändin julkaisevan uuden levyn joulukuussa. Moni media tarttuikin harhautusliikkeeseen heti, laulaja M. Shadows kertoo Rolling Stone -lehden haastattelussa.

”Kaikkein vaikeinta oli julkaista levy myös fyysisesti salassa. Olimmekin lähellä julkaista levy ainoastaan digitaalisesti, koska kaikki käyttävät nykyään Spotifyta tai muuta suoratoistopalvelua”, M. Shadows toteaa.

”Mutta tajusimme, että moni fani tulisi siinä tapauksessa pettymään pahasti. Rockmusiikin kuuntelijat ostavat edelleen fyysisiä julkaisuja, cd- ja vinyylilevyjä. Joten päätimme, ettemme lähde Radioheadin, Beyoncén tai Kanyen linjalle vaan julkaisemme levyn samaan aikaan niin digitaalisesti kuin fyysisesti. Iso peukku levy-yhtiöllemme, joka tarttui hulluun haasteeseen!”

Laulaja kertoo bändin olleen kyllästynyt tapaan mehustella ja hypettää albumia useita kuukausia ennen sen julkaisua. M. Shadows pitää sitä fanien pettämisenä, sillä levy ei ilmestyttyään ole enää uusi juttu, koska puolet siitä on jo julkaistu singleinä ja siitä on kerrottu kymmenissä haastatteluissa jo etukäteen.

”Teimme siis täysin päinvastoin ja pidimme hypen mahdollisimman lyhyenä. ’Tässä on levy, jonka parissa olemme viettäneet paljon aikaa, nyt se on teidän saatavillanne. Tutustutaan siihen nyt kaikki yhdessä’.”

The Stage -albumin teemana on keinoäly. M. Shadows kertoi kiinnostuneensa aiheesta luettuaan Tim Urbanin artikkelin, joka avasi laulajalle kokonaan uuden maailman.

”Aloin ahmia aiheeseen liittyviä julkaisuja yhä enemmän ja enemmän. Luin paljon Sam Harrisia ja kuuntelin hänen podcastejaan. Luin kaikkea Mark Zuckerbergista Elon Muskin kautta Stephen Hawkingiin. Ja mitä syvemmälle kaninkoloon menin, sitä enemmän halusin kertoa aiheesta myös muille”, M. Shadows avaa.

”Keinoäly tulee olemaan tulevaisuudessa yhä isommassa roolissa jokapäiväisessä elämässä, meidän lastemme ja lastenlastemme arjessa. Halusin puolestani hieman opettaa fanejamme tai saada heidät hakemaan itse lisää tietoa aiheesta. Juttelin asiasta muiden bändin jätkien kanssa ja kaikki innostuimme siitä todella. Että tästä tämän levyn tulee ehdottomasti kertoa, sillä se puhuttelee meitä juuri nyt!”

Lisää luettavaa