Dave Mustaine: Keikkailu nuorten bändien kompastuskivi

Megadeth-pomo Dave Mustaine kertoi Reverbin haastattelussa näkemyksensä metallimusiikin nykytilanteesta ja nousevien kykyjen ongelmista.

– On olemassa paljon todella jännittäviä ja mielenkiintoisia bändejä, joita emme ole vielä kuulletkaan. Mutta moni näistä bändeistä, jotka ansaitsisivat tulla kuuluksi, ei ole kuitenkaan valmis lähtemään tien päälle, Mustaine pohtii.

– Se on mielestäni näiden lahjakkaiden mutta nuorten bändien kompastuskivi: uhoa ja aikomusta löytyy, mutta tien päällä koko homma leviää. Hypätään liian aikaisin liian isoihin saappaisiin. Talenttia löytyy, mutta ei kypsyyttä hypätä bussiin ja lähteä tien päälle kuudeksi viikoksi.

Mustaine puhui maaliskuussa Paste-lehdessä myös aloittelevien bändien vaikeuksista. Tuolloin hän totesi, etteivät tämän päivän nuoret bändit ole yhtä etuoikeutetussa asemassa, kuin Megadeth ja aikalaisensa aikanaan olivat.

– Kun bändi haluaa ”breikata”, heidän tiensä treenikämpältä studion kautta lavalle ja sopimusten ääreen on todella lyhyt. Heillä ei ole mahdollisuutta oikeasti kehittää omaa juttuaan tai oppia, mitä kiertueella oleminen todella on.

– Verrataanpa vaikka urheiluun. Urheilijoille on olemassa kaikenlaisia aloittelijaleirejä, jossa opetetaan mitä pitää tehdä ja sanoa ja mitä pitää välttää. Minä en ainakaan ole koskaan saanut minkäänlaista PR-treeniä, mikä on varmaan tullut selväksi, Mustaine nauraa.

– Mielestäni on häpeällistä miten jotkut levy-yhtiöt huoraavat nuoria bändejä. Hyvien biisien täytyy kypsyä. Ei kukaan kylvä siemeniä ja niitä satoa seuraavana päivänä.