Death-dokumentin ensi-ilta Euroopassa ja muita helmiä – Joensuun Rokumentti-festivaalin ohjelmisto sopii myös raskaampaan makuun

26.10.2016

Joensuun Popmuusikot ry järjestää nyt kahdennettatoista kertaa Rokumentti-musiikkielokuvafestivaalit marraskuun puolivälissä. Ohjelmisto on juhlavuoden kunniaksi punk-painotteinen, mutta löytyypä ohjelmistosta myös useita raskaamman rockin ja metalin ystäviä kiinnostavia dokumentteja ja elokuvia.

Yksi kiinnostavimmista on ehdottomasti Death-yhtyeestä ja sen nuorena kuolleesta nokkamiehestä Chuck Schuldinerista kertova Death by Metal, joka nähdään ensimmäistä kertaa Euroopassa 18. marraskuuta. Felipe Belalcazarin ohjaama dokumentti käy myös läpi koko death metal -genren alkuvaiheita, olihan Death musiikkityylinsä ehdottomia pioneereja. Infernokin on esitellyt jo aiemmin dokumentin trailereita, joiden perusteella luvassa on varsin mielenkiintoinen elokuva.

Death metalin lisäksi myös black metal on edustettuna Fredrik Horn Akselsenin ja Christian Falchin ohjaamassa Blackhearts-dokumentissa, jossa seurataan kolmen hardcore black metal -fanin matkaa kohti Norjaa. Kolmikkoon kuuluu kreikkalainen Kaiadas, kolumbialainen Héctor ja iranilainen Sina. Dokumentissa esiintyvät myös Vegar ja Arnt, joiden bändihistoriaan kuuluvat muun muassa Gorgoroth, Satyricon ja Keep of Kalessin.

Muita mielenkiintoisia tärppejä ovat Lutakon tarinan kertova Taistelu Lutakosta, Japanin suurimmasta metalliyhtyeestä X japanista kertova We Are X sekä legendaarinen klassikko This is Spinal Tap! ulkoilmanäytöksenä. Perheen pienimmille ja miksei vähän isommillekin puolestaan on tarjolla Hevisaurus-elokuvan erikoisnäytös, jossa saa vapaasti riehua jurahevin tahdissa.

Mainittujen lisäksi festivaalin ohjelmistosta löytyy toki myös kaikkea muutakin mielenkiintoista. Tsekkaa koko ohjelmisto täältä. Rokumenttia vietetään 16.–20. marraskuuta.

YouTube video

Lisää luettavaa