Decapitated vastaan Earache -juonikuvio etenee – Levy-yhtiö estää bändiä myymästä paitoja, joiden tuotto menee oikeudenkäyntikuluihin

30.06.2016

Kuten hiljattain uutisoimme, puolalainen death metal -yhtye Decapitated on haastamassa entistä levy-yhtiötään oikeuteen maksamattomien rojaltien vuoksi. Earache Records on bändin mukaan velkaa 10 vuoden rojaltit ja on siksi viemässä asiaa oikeuteen. Oikeudenkäyntikulujen rahoittamiseksi bändi ilmoitti laittavansa myyntiin erän t-paitoja, jonka ostamalla fanit voivat osoittaa tukensa yhtyeelle.

Earache Recordsin edustaja totta kai kiisti väitteet ”roskana” ja kertoi bändin vieneen asian jo kerran oikeuteen ja hävinneensä keissin tuolloin. Levy-yhtiön lausuntojen mukaan yhtye on itse asiassa velkaa Earache Recordsille oikeudenkäyntikuluista ja menetetyistä tuloista.

Nyt juonikuvio etenee ja menee asteen jännittävämmäksi.

Decapitated kertoo Metal Hammerille toimitetussa tiedotteessa, että ainoa asia, mikä on roskaa, on Earachen vastaväitteet.

– Asiaa ei ole viety oikeuteen aiemmin, kuten Earache väittää. Olemme ainoastaan jättäneet asiasta virallisen pyynnön hoitaa sovitut tulos, jotka ansaitsemme. Halusimme hoitaa asian suoraan yhtiön kanssa ilman välikäsiä ja välttää oikeudenkäynnit, joten suostuimme luopumaan vaatimuksesta, bändi kertoo.

– Oikeusistuin ei ole päättänyt mitään, eikä edes käsitellyt syytteitä. Earachelle annettiin 28 päivää aikaa hoitaa asia viime syyskuussa, mutta mitään ei ole tapahtunut. Joten nyt aiomme viedä asian oikeuteen ja keräämme siksi varoja lakimiesten palkkaamiseen.

Bändi myös kertoo vetäneensä aiemmin ilmoittamansa ja julkaisemansa t-paidan pois nettikaupastaan Earache Recordsin vaatimuksesta. Yhtiö on sanoo omistavansa oikeudet paidassa käytettyyn grafiikkaan eli Organic Hallucinosis -albumin kansitaiteeseen. Bändi kertoo tiedotteessaan kansitaiteen tehneen taiteilijan antaneen bändille täyden tukensa ja luvan käyttää kuvaa.

– Kunpa he toimisivat yhtä tehokkaasti oikeasti tärkeissä asioissa, bändin tiedotteessa kuittaillaan.

– Olemme pettyneitä, vaan emme yllättyneitä miten Earache haaskaa mieluummin rahaa ja aikaa turhanpäiväiseen ja lisää kitkaa osapuolten välille aiheuttaviin asioihin, kun he sen sijaan voisivat yksinkertaisesti maksaa bändille sen, mikä sille kuuluu.

Bändi aikoo julkaista piakkoin uutta oheistuotetta uusilla grafiikoilla, joten homma ei suinkaan tyssähdä tähän.

Katsotaanpa kuinka rumaksi tämä touhu lopulta äityykään. Seuraamme siis tilannetta.

Lisää luettavaa