Deftones-solisti kommentoi kitaristin flat earth- ja anti-vax -puheita: ”Ihme, ettei hänestä ole tehty enempää meemejä”

Chino Moreno ei allekirjoita Stephen Carpenterin mielipiteitä, mutta se ei tule musiikin tielle.

Deftones.

Deftones-kitaristi Stephen Carpenter on puhunut useissa haastatteluissa olevansa sitä mieltä, että maa on litteä ja että koronavirus on vain keksittyä propagandaa. Yhtyeen nokkamies Chino Morenolta kysyttiin tuoreessa The Peer Pleasure Podcastin haastattelussa, mitä mieltä laulaja on bändinsä kitaristin salaliittoteorioista ja tämä myönsi näiden olevan varsin kummallisia.

”Ihme, ettei hänestä ole tehty enempää meemejä”, Moreno toteaa.

”Olihan se hetken vähän vaikeaa, koska olemme tunteneet toisemme kymmenvuotiaista saakka. Eihän hän aina ole ollut tuollainen.”

”Sanoisin, että pilven polttelulla on jotain tekemistä hänen salaliittoteorioidensa ja kaikenlaisten ajatuksien kanssa. Kun istut kotona ja selailet niitä sivuja, mitä hän nyt selailee… Ei varmaan auta, että olet samalla poltellut pään täyteen.”

Mitä tulee bändissä yhdessä toimimiseen, Carpenterin mielipiteillä ja kaksikon näkemyseroilla ei kuitenkaan ole Morenon mukaan vaikutusta.

”Emme me puhu sellaisista asioista, kun olemme yhdessä. Soitamme musaa, nauramme, pidämme hauskaa. Olemme yhä ystäviä samalla tavalla kuin olimme lapsinakin.”

”Hän on oikeasti todella, todella vilpitön kaveri. Ja myös fiksu, mikä voi tuntua hullulta. Hän on yksi avokätisimmistä tyypeistä, kenet olen koskaan elämässäni tavannut.”

Kun Carpenter vuosi sitten kävi salaliittoteorioihin erikoistuneen Tin Foil Hat with Sam Tripoli -podcastin vieraana ja sanoi koronaviruksen olevan pelkkää lumetta ja vastustavansa rokotteita, sai tämä puheistaan paljon kritiikkiä osakseen.

”Sinulla saa olla mielipiteesi, mutta sinun pitää myös ymmärtää, mitä siitä seuraa, jos sanot ne ääneen. Ja se seuraus on luultavasti se, että saat paskaa niskaasi”, Moreno kommentoi tapausta.

”Enkä sano, että hänen pitäisi pitää ne asiat omana tietonaan koska me muut emme halua kuulla niitä. Tarkoitan vain, että jos et halua joutua naurunalaiseksi, ei kannata sanoa mitään kummallisuuksia. Mutta sen sanon, etten usko hänen tarkoittavan sillä mitään pahaa. Hän on vain todella huolissaan yhteiskunnasta.”