”Elämässäni on ollut paljon pimeyttä” – James Hetfield avaa Metallican tulevan levyn taustoja

72 Seasons on yhtyeen kahdestoista pitkäsoitto.

05.12.2022

Metallica julkaisee 14. huhtikuuta 2023 uransa kahdennentoista studiopitkäsoiton, joka kantaa nimeä 72 Seasons. Ensimmäisenä maistiaisena levyltä on julkaistu single Lux Æterna (kuuntele kappale tuosta alempaa). Metallica-nokkamies James Hetfield kertoi ALT 105.1 -radiolle hieman tarkemmin uudesta levystä sekä ensimmäisestä singlestä.

”Nappasin nimen lukemastani kirjasta, joka käsittelee lapsuutta ja miten omaa lapsuuttaan selvittelee aikuisena. Se tarkoittaa käytännössä 18 ensimmäistä ikävuotta elämästäsi ja sitä, miten kasvat, kehityt, muodostat omat ajatuksesi ja identiteettisi noiden ensimmäisten 72 vuodenajan aikana. Jotkut asiast ovat vaikeampia kuin toiset – joitain et näe, mutta ne ovat kanssasi koko loppuelämän, joitain asioita pystyt pikakelaamaan alkuun ja aloittamaan uuden nauhan. Se puoli minua kiinnostaa – miten noita asioita pystyy käsittelemään aikuisena”, Hetfield avaa.

”Elämässäni on ollut paljon pimeyttä. Samoin urallamme. Mutta toivo ei ole koskaan hävinnyt, vaan pimeydessä on aina ollut myös valoa. Ilman pimeyttä ei ole myöskään valoa ja se, että pystyy keskittymään enemmän siihen valoon kaiken sen huono sijaan… Elämässä on myös paljon hyviä asioita ja keskittymällä niihin elämään tulee tasapaino. Jokainen käsittää toivon tai valon omalla tavallaan ja minulle se on ollut musiikki. Ja [Lux Æterna] käsittelee nimenomaan sitä, miten ihmiset kokoontuvat konserttiin ja pystyvät kokemaan sen ilon ja rakkauden, jota musiikki tuo.”

Lux Æterna on nopeatempoinen, nostattava ja iloinen kappale, voisin sanoa. Se ammentaa suuresti New Wave of British Heavy Metalista kasarivaikutteisella riffillään. Se on hauska kappale ja saa jalkoihini vipinää. Videota oli todella hauska tehdä, oli hauska nauhoittaa biisiä, joka syntyi niin nopeasti. Se muistutti menoamme silloin kasarilla.”

Lisää luettavaa