Ensinäytössä kauhupunkyhtye RiESAn Keihoviisu-video suoraan tuoreelta ep-levyltä

Kappale edustaa yhtyeen punkeinta puolta.

31.10.2019

Pohjanmaan synkistä syövereistä ponnahtava punkmetalliryhmä RiESA julkaisi juuri tuoreen Paholaisen musiikkia -ep:n, jolla esitellään viime vuonna Ämpäreitä ja sirkushuveja -esikoispitkäsoittonsa julkaisseen bändin nykytila.

”Debyyttialbumilla vielä haettiin, kuten debyytillä kuuluu. Tässä on nyt ensimmäinen valmis versio bändistä. Biiseistä löytyy suoraviivaisempaa paahtoa, leikittelyä ja teknisempää suoritusta. Jossain vaiheessa oli ajatusta jo toisesta pitkäsoitosta, mutta ep tuntui palvelevan paremmin bändin visiota. Mukaan valikoituivat sellaiset sävellykset, joilla oli selkeästi oma, muista erottuva persoonansa. Sanoitusten puolesta kyseessä ei ole varsinainen konseptilevy, mutta ne sijoittuvat samankaltaiseen todellisuuteen. Yhdistäviä tekijöitä ovat myös kauhukuvasto, monitasoisuus ja leikkisyys”, yhtye kommentoi uusinta tuotostaan.

Infernon välityksellä ensiesityksensä saa nyt uusi musiikkivideo Keihoviisu-kappaleelle, joka bändin mukaan edustaa yhtyeen punkeinta puolta. Tunnelmansa ja teemansa puolesta se sopiikin tähän halloween/samhain-hetkeen enemmän kuin hyvin. Videon voit katsoa tuosta yläpuolelta.

”Sävellys ja sanoitus olivat alkuperäisessä muodossaan suorempaa paahtoa, mutta biisi kuitenkin kieroutui ja ’härkäistyi’ sovitus- ja äänitysvaiheessa huomattavasti. Hyvä niin. Sanoituksissa kauhukuvasto on jälleen läsnä, ja tasoja ja lähteitä on paljon”, RiESAsta kuvaillaan.

RiESAn pääsee tänä iltana näkemään myös keikkalavalla, kun yhtye nousee lauteille Tampereen Jack the Roosterissa. Torstai Live! -tapahtumassa ovat mukana lisäksi Kuona ja Työelämän Uhrit.

Lisää luettavaa