Ensinäytössä World Withoutin painajaismainen Demon King – teksti perustuu pelottaviin unihalvauskokemuksiin

Kappale löytyy yhtyeen ep-trilogian päättävältä levyltä.

30.11.2022

Monista muusikkopiireistä tutut Rolf Pilve, Ville Suorsa, Pekka Rajamäki ja Aleksi Villberg lyöttäytyivät muutama vuosi sitten yhteen ja pistivät pystyyn modernia metallia Slipknotin, Bring Me the Horizonin ja Killswitch Engagen hengessä soittavan World Without -yhtyeen. Yhtye julkaisi viime perjantaina ep-trilogian päättävän Demon King -pienjulkaisun, jonka nimikappaleen kylkeen tehty musiikkivideo saa nyt ensiesityksensä Infernossa. Videon on käsikirjoittanut, kuvannut ja leikannut Tuomas Viiliäinen.

”Mulla oli nuorempana erittäin kuolemanpelonkäryisiä unihalvauskohtauksia. Kuten kaiken muunkin kuonan, myös tämän kaadan totta kai biiseihini. Tässä biisissä industrial-laaria on kaavittu vähän normaalia syvemmältä ja se menee mielestäni hienosti yksi yhteen tekstin ja sen aiheen kanssa. Sekä unihalvauksessa että tässä biisissä on jotakin vähän ’off’. Kävin läpi paljon biisejä tätä tehdessä, mutta päällimmäisinä vaikutteina olivat Slipknotin People = Shit ja Eric Claptonin Layla. Jälkimmäinen onkin sen luokan kierrepallo tässä yhteydessä, että jätän tulkinnan sataprosenttisesti kuulijalle”, biisin kirjoittanut laulaja-kitaristi Suorsa avaa.

Demon King oli aika lailla selvä valinta kun mietittiin, mihin biisiin tuoreelta ep:ltämme tehtäisiin video. Teksti on tosi visuaalinen, ja vaikka ihan jokaisella ihmisellä ei ole kokemusta unihalvauksesta, kaikki meistä näkee painajaisia. Se kuvasto onkin sitten ihan loputon. Tuomas Viiliäinen otti haasteen vastaan ja keitti sellaisen käärmekeiton kasaan, että vanhaa Demon King -uneksijaakin vähän hirvitti. Video kuvattiin pääasiassa ilta- ja yöaikaan, ja tunnelma oli myös itse kuvauslokaatioissa aika painajaismainen. Mutta ainoastaan hyvällä tavalla. Mietinkin siinä puolenyön aikaan kelluvia hautakynttilöitä keskeltä vantaalaista lampea kerätessäni, että mitähän ihmiset yleensä tekee ennen nukkumaanmenoa.”

Lisää luettavaa