Epävirallinen Metallica-dokumentti ilmaantui bändin omalle Youtube-kanavalle – katso tästä

Jos epävirallinen dokumentti julkaistaan bändin omalla kanavalla, tekeekö se siitä nyt sitten virallisen?

28.09.2023

Metallican viralliselle Youtube-kanavalle lisättiin viime yönä mielenkiintoista ja hieman erikoista katsottavaa, nimittäin vuonna 2003 valmistunut Simon Bissetin ohjaama epävirallinen dokumentti Metallica: Dark Souls, jossa yhtyeen tarinaa käydään läpi mitä erikoisempien haastateltavien kautta.

Koska kyseessä on epävirallinen elokuva, ei siinä kuulla bändin musiikkia ja yhtyeen jäseniä kuullaan vain arkistohaastattelujen muodossa. Kameran edessä puhuvat sen sijaan muun muassa sellaiset hahmot kuin Metal Mania -lehden perustaja ja Metallica-nimen keksinyt Ron Quintana, kitaristi Kirk Hammettin lanko David White, yhtyeen rekkakuski Curt Williams sekä ”bändin vanha ystävä” Walter Morgan. Jep jep.

Noh, erikoisesta hahmogalleriasta huolimatta dokkarissa on ainakin paljon mielenkiintoisia arkistokuvia ja -videoita, joita harvemmin tulee missään vastaan. Ja kai elokuvalla jotain arvoa on, jos se kerran on ladattu ihan Metallican viralliselle Youtube-kanavalle saakka. Kannattaa siis tsekkailla, mikäli et ole dokumenttiin ennen törmännyt. Elokuva on jaettu viiteen osaan, joista kaikki voit katsoa tuosta alapuolelta.

Lisää luettavaa