Ex-Megadeth-basistista on ”vitun säälittävää”, että Dave Mustaine ”ruikuttaa” yhä, miten sai Metallicasta potkut 40 vuotta sitten

Ellefson sanoo ottaneensa tästä opiksi saatuaan itse kenkää kaksi vuotta sitten.

09.05.2023

Sen jälkeen, kun David Ellefson sai potkut Megadethistä jouduttuaan keskelle seksikohua keväällä 2021, on tämä pistänyt pystyyn The Lucid– ja Dieth-yhtyeet, julkaissut näiden kanssa levyjä ja myös kiertänyt entisen Megadeth-kollega Jeff Youngin kanssa ympäri Pohjois-Amerikkaa esittämässä Megadethin varhaistuotantoa. Voisi siis sanoa, ettei miekkonen ole ainakaan jäänyt lepäilemään laakereillaan eikä myöskään surkuttelemaan omaa kohtaloaan.

Tuoreessa Heavy Talkin haastattelussa Ellefson sanoo, ettei halunnut jäädä märehtimään saamiaan potkuja, ettei hänelle käy kuten Megadeth-pomo Dave Mustainelle, joka yhä tänäkin päivänä puhuu (toki yleensä toimittajien aloitteesta) siitä, miten hän sai kenkää Metallicasta vuonna 1983.

”Minulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin antaa anteeksi ja mennä eteenpäin. Vahinko on jo tapahtunut. Olemme kaikki inhimillisiä ja se on, mitä on. Turha jäädä surkuttelemaan. Olen katsonut vierestä, miten [Dave] on käsitellyt hänen erottamistaan Metallicasta ja miten hän ruikuttaa siitä vielä 40 vuotta myöhemmin. Mielestäni se on aika vitun säälittävää. ’Tiedätkö mitä? Hoida asia kuntoon ja jatka eteenpäin’. Sillä tavalla minä päätin käsitellä asian ja siksi olen julkaissut jo neljä levyä sinä aikana, kun Megadeth on saanut yhden ulos. Ja jokainen niistä on mielestäni yhtä hyvä ellei parempi kuin Megadethin levy”, Ellefson sanoo.

”Kun ensimmäisen kerran tapasin Daven, tiesin heti kolme asiaa: yksi, bändistämme tulee suosittu; kaksi, se vaatii hurjasti töitä; kolme, jonain päivänä se päättyy hyvin ikävästi, haha! Tiesin sen jo silloin 18-kesäisenä naiivina maalaispoikana. Ja olin oikeassa. En missään nimessä arvannut, että se päättyisi näin ja osa minusta ajattelee edelleen, onko tarina vieläkään päättynyt. 2002 olin ulkona bändistä ja 2004-2005 väänsimme oikeudessa kättä bisnesasioista ja silti päädyin takaisin bändiin. Niinpä en halua olla epäkunnioittava ja vittuuntunut asiasta.”

”Näitä asioita käsitellään yksityisesti, ei julkisuudessa. Medialla oli kissanpäivät, koska saivat kunnon klikkikalastelut, mutta totuus on se, että Dave ja minä emme enää puhu siitä. Siksi minäkään en puhu. Nyt annamme musiikin puhua puolestaan.”

Lisää luettavaa