David Ellefsonista kohu oli vain tekosyy antaa hänelle kenkää Megadethistä – vanhat kaunat painoivat vaakakupissa enemmän, sanoo basisti

"Eihän se päättynyt kuten ajattelin, mutta noh, se oli taas hyvin megadethmäistä", basisti tuumaa.

26.04.2023

Thrash metal -jätti Megadethin perustajajäseniin kuulunut basisti David Ellefson sai keväällä 2021 potkut bändistä sen jälkeen, kun nettiin vuodettiin tallenne basistin ja nuoren naispuolisen fanin välisestä videopuhelusta, joka sisälsi seksuaalissävytteistä viestittelyä ja jonka aikana Ellefson tyydytti itseään. Ellefsonia syytettiin muun muassa groomaamisesta eli alaikäisen houkuttelemisesta seksiin. Sekä Ellefson että kyseinen fani ovat tyrmänneet väitteet ja vahvistaneet naisen olleen täysi-ikäinen näiden kanssakäymisten aikaan. Ellefsonin mukaan hänestä tuli niin sanotun kostopornon uhri ja hän vei tapauksen poliisitutkintaan.

The Metal Circus haastatteli potkujen jälkeen Lucid– ja Dieth-yhtyeet pystyyn pistänyttä Ellefsonia hiljattain ja nosti myös seksikohun ja Megadethin pöydälle. Ellefsonin mukaan kohu ei ollut todellinen syy sille, miksi Megadeth-liideri Dave Mustaine antoi pitkäaikaiselle aseveljelleen potkut.

”Minä otin vastuun teoistani ja pyysin anteeksi. Mutta se, että sain potkut, oli selvästi… Ja muutkin ymmärsivät sen, koska [ilmoitus erottamisestani] oli henkilökohtaisesti [Mustainen] allekirjoittama. Siinä oli taustalla vanhoja kaunoja ja muita asioita. Mielestäni se oli aika selvä asia. Yritin parhaani mukaan hoitaa asiat kuntoon, mutta hän ei halunnut enää kuulla minua”, Ellefson toteaa.

Tämä oli jo toinen kerta, kun Mustainen kanssa bändin vuonna 1983 pystyyn pistänyt Ellefson joutui ulos kokoonpanosta. Vuonna 2002 Megadeth lopetti hetkeksi kokonaan toimintansa Mustainen kädessä olleen hermon vahingoituttua, mutta kun yhtye taas paria vuotta myöhemmin aktivoitui, ei Ellefsonia otettu mukaan bändiin. Sen sijaan Ellefson ja Mustaine ajautuivat riitoihin raha-asioista sekä oikeuksista bändin nimeen ja brändiin, ja näitä erimielisyyksiä puitiin oikeudessa asti.

Ellefson pääsi kuitenkin takaisin bändiin vuonna 2010, kun Mustaine suunnitteli Rust in Peace -klassikkoalbumin (1990) juhlakiertuetta levyllä soittaneen kokoonpanon kanssa. Suunnitelma kariutui, mutta basisti sai jalkansa taas oven väliin. Ellefson sanoo The Metal Circukselle tienneensä kyllä, mihin on ryhtymässä hypätessään taas bändin ja Mustainen kelkkaan.

”Suostuin ensin tulemaan takaisin yhdeksi kuukaudeksi Rust in Peace -juhlakiertuetta varten. Pelastin tilanteen, koska he olivat valmistautumassa kiertueelle, mutta heillä ei ollutkaan basistia. Shawn Drover (ex-Megadeth-rumpali), joka sai hiljattain paskaa niskaan eräältä tuntemaltamme henkilöltä, teki oikean ratkaisun ja sai minut takaisin bändiin. Se oli oikea teko bändille, bändin perinnölle, faneille ja koko Big Fourille”, Ellefson sanoo.

”Suostuin mukaan ensiksi kuukaudeksi. Kaikki sujui hyvin, joten suostuin kiertämään vielä Etelä-Amerikassa. Sekin meni hyvin. Etenimme sillä tavalla kiertue kerrallaan ja sitä kesti 11 vuotta. Ja syy poistumiseeni ei ole koskaan ollut minussa. Ensimmäinen kerta johtui siitä, miten tulot jaetaan ja tässä toisessa oli kyse jostain paljon isommasta – henkilökohtaisesta kaunasta ja vihanpidosta.”

”Mutta tiesin silti, mihin olen ryhtymässä, kun tulin takaisin. Ja olihan meillä myös paljon todella hyviä aikoja. Ei niinkään viimeisimpinä vuosina, jotka olivat hyvin paskamaisia ja vaikeita. Kun yritimme tehdä sitä levyä (Megadethin viimeisin albumi The Sick, the Dying… and the Dead!, jolle Ellefson ehti äänittää osuuksiaan ennen potkujaan ja jotka Steve Di Giorgio äänitti lopulta uudelleen), kävi hyvin selväksi, ettei minua haluttu mukaan. En ollut tervetullut. Oli selvää, ettei Dave halunnut minun olevan osa sitä levyä ja tarinaa. Tiesin sen. Olen iso poika, joten tiesin ja ymmärsin sen. Sen vuoksi en ollut katkera erottamisestani. Eihän se päättynyt kuten ajattelin, mutta noh, se oli taas hyvin megadethmäistä.”

”Kun tulin takaisin bändiin, tiesin aina, ettei sieltä kannata etsiä onnea. Että nauti nyt ja ole kiitollinen, koska se päättyy vielä. Et tiedä milloin ja miten, mutta jonain päivänä se päättyy ja niin se tekikin. Kun se tapahtui, pystyin jatkamaan eteenpäin ja pois – jälleen kerran – paskojen ihmisten seurasta, jotka tekevät minulle paskoja juttuja. Pystyin sulkemaan sen oven ja jatkamaan matkaa. Olen nyt paljon onnellisempi, kun teen musiikkia josta nautin sellaisten ihmisten kanssa joista pidän.”

Lisää luettavaa