Ex-vaimonsa murhan tilaamisesta vankilassa istunut As I Lay Dying -solisti: ”Kyseessä oli erittäin synkkä ja täysin muista erillinen ajanjakso elämässäni”

"Luonnollisesti olisi ollut tuhansia parempia tapoja käsitellä eroa", Tim Lambesis toteaa.

18.10.2022

Amerikkalaisen As I Lay Dying -yhtyeen laulaja Tim Lambesis erosi ex-vaimostaan vuonna 2012 ja vuotta myöhemmin tämä yritti palkata tappajaa murhaamaan entisen puolisonsa. ”Palkkamurhaaja” oli kuitenkin peiteoperaatiota suorittanut poliisi ja Lambesis sai kuuden vuoden vankeustuomion murhan suunnittelusta 2014. Lambesis pääsi kuitenkin vapaalle jalalle jo 2016.

Lambesis puhui tästä tapauksesta tuoreessa Suicide Silence -kitaristi Chris Garzan juontamassa Garza Podcastissa.

”Ajatukseni olivat niin irrallaan omasta mielestäni ja tukiverkostani, etten itsekään oikein pystynyt käsittämään tai tajuamaan, miten paljon olin menettänyt siitä, mitä todella olen sisimmässäni”, Lambesis sanoo.

”En tiedä, miten sitä edes kuvailisi. Olin hukassa ja sellissä istuessani havahduin, että ’Miten minusta tuli tämä henkilö?’ Se tavallaan räjäytti mieleni. Kun sumu päässäni hälveni ja aloin taas nähdä selvästi, tiesin, että luonnollisesti olisi ollut tuhansia parempia tapoja käsitellä eroa tai olla perhettäni lähellä.”

”Kun istuin sellissä ja mietin, että oikeasti ajattelin silloin sen olleen paras tapa selvittää asia, se oli tajunnanräjäyttävää. Että miten ihmeessä saatoin ajatella niin? Se oli shokki. Eikä tekemistäni voi mitenkään puolustella tai saa tekemättömäksi, mutta onneksi mitään fyysistä vahinkoa ei tapahtunut.”

”Olen vielä melko nuori ja minulla on koko elämä aikaa osoittaa ennen kaikkea itselleni, että kyseessä oli erittäin synkkä ja täysin muista erillinen ajanjakso elämässäni”, Lambesis toteaa ja sanoo ymmärtävänsä, jos ihmiste suhtautuvat häneen epäilevästi ja negatiivisesti.

”Menee vähintään 20 vuotta, ennen kuin ihmiset alkavat ajatella, että ’Tiedätkö mitä? Ehkä hän ihan oikeasti muuttui’. Ehkä olen yksi niitä harvoja tapauksia, kun vankeusrangaistus on oikeasti auttanut. Mutta minulla on 20 vuotta aikaa todistaa se eikä minulla ole kiirettä.”

Lisää luettavaa