Ex-W.A.S.P.-kitaristin bändikuviot Suomessa kaatuivat liialliseen juhlimiseen ja hölmöilyyn – ”He vain tekivät samaa mitä minä tein kakarana”

Chris Holmesin mukaan hänen soittokavereillaan ei ollut prioriteetit kohdallaan.

23.11.2018

Entinen W.A.S.P.-kitaristi Chris Holmes asui muutamia vuosia takaperin Suomessa yrittäessään saada soolouraansa nousukiitoon ja etsiessään sopivia muusikoita rinnalleen. Holmes työsti Porvoossa asuessaan Shitting Bricks -sooloalbumiaan (2015) ja heitti muutamia keikkoja taustayhtyeensä kanssa, mutta muutti lopulta Ranskaan, koska asiat eivät menneet kitaristin haluamalla tavalla.

Holmes puhuu tuoreessa eonmusicin haastattelussa seikkailuistaan Suomessa ja sanoo homman kaatuneen soittokumppaniensa epäammattimaisuuteen.

”He vain tekivät samaa mitä minä tein kakarana; joivat viinaa, soittivat ja olivat idiootteja. Kaveri, joka bändiä johti, oli paljon kiinnostuneempi rokkistarailusta ja ryyppäämisestä kuin asioiden kunnolla hoitamisesta. Sinun täytyy ensin hoitaa bisnekset ja soittaminen kunnolla ennen kuin voit leikkiä rokkitähteä”, Holmes toteaa.

”En halunnut palata Los Angelesiin. Kaikki rokkiklubit ovat sulkeutuneet ja hip-hop on ottanut vallan. Siellä on yhä rokkibändejä, mutta aloitteleville bändeille ei ole enää keikkapaikkoja, moni entisistä vakiomestoista on kiinni. Joten menin ja jäin Cannesiin ja nyt soitan ranskalaismuusikkojen kanssa.”

Holmes julkaisee uuden Under the Influence -ep:n 2. joulukuuta. Pitkäsoitto seuraa suunnitelmien mukaan ensi vuoden syyskuussa.

Lisää luettavaa