”Hän oli osa sitä voimaa, joka muokkasi Metallican soundia” – Lars Ulrich julkaisi muistokirjoituksen syöpään kuolleelle Mercyful Fate -basistille

Timi Hansenilla oli tärkeä rooli Metallican historiassa, Ulrich toteaa.

05.11.2019

Uutisoimme eilen Mercyful Fatesta ja King Diamondin yhtyeistä tutuksi tulleen basisti Timi ”Grabber” Hansenin menehtyneen syöpään. King Diamond vahvisti asian sosiaalisen median välityksellä. Suru-uutinen kantautui myös Mercyful Fatesta suuresti vaikutteita ottaneen Metallican leiriin ja rumpali Lars Ulrich julkaisikin Instagramissa pitkän muistokirjoituksen maanmiehelleen Hansenille.

”Hän oli paitsi läheinen ystävä minulle ja koko bändille, myös osa sitä voimaa, joka muokkasi Metallican soundia, suuntaa ja halua olla rokkibändi. Timi oli tietysti alkuperäinen basisti Mercyful Fatessa, jolla oli merkittävä rooli historiassamme, kuten monet teistä toivottavasti jo tiedättekin. Yhdessä Kingin, Hankin [Shermann], Michaelin [Denner] ja Kimin [Ruzz] kanssa he ottivat meidät avosylin vastaan Tanskassa 1984, antoivat käyttää treenikämppäänsä, jossa teimme biisejä Ride the Lightning -levyllemme, lainasivat meille soittokamoja ja näyttivät Kööpenhaminan parhaat mestat. Heistä tuli rikostovereitamme”, Ulrich kirjoittaa.

Metallican ja Mercyful Faten tiet kohtasivat vuosien varrella monesti ja Metallica antoi yhtyeelle myös tunnustusta muun muassa äänittämällä ja julkaisemalla Mercyful Fate -sikermän vuoden 1998 Garage Inc. -coveralbumilleen. Kun Metallica esitti sikermää 30-vuotisjuhlissaan vuonna 2011, Timi Hansen nousi lavalle yhdessä King Diamondin, Hank Shermannin ja Michael Dennerin kanssa soittamaan kappaletta.

”Hitto vie Tim, kiitos mahtavista muistoista ja upeista hetkistä!” Ulrich päättää kirjoituksensa tanskaksi.

Lisää luettavaa