Hankalasti uutisoitavalta norjalaiskreiviltä lisää biisejä julki – kuuletko Krakenin kutsun?

Levyä synnytetään kovaa vauhtia.

05.05.2024

Ei varmasti arvannut muuan norjalainen Varg Vikernes yhdeksänkymmentäluvulla kirkkoja poltellessaan ja kanssamuusikoita puukotellessaan kaikkia niitä arvaamattomia vaikutuksia, joita hänen edesottamuksillaan tulisi kolmekymmentä vuotta myöhemmin olemaan sivullisten musiikkitoimittajien elämässä.

Hän on kuitenkin erään itävaltalaissyntyisen poliitikon ohella ainoa, jonka nimeä ei parane kirjoitella otsikoihin, mikäli haluaa julkaista hengentuotteitaan tietyillä alustoilla. Tämä tekee hänen seikkailuistaan uutisoinnin hieman kiharaisemmaksi kuin useimpien muiden kohdalla, mutta se olkoon tiellämme vain vähäinen hidaste, kuoppa totuuden polulla.

Miehen Burzum NEW -projektilta on siis ilmestynyt lisää uusia kappaleita. Aiemmin julkaistujen The Magic of the Graven ja The Hidden Namen lisäksi viimeisen viikon aikana on päästetty eetteriin kolme uutta biisiä The Nature of the Gods, The Call of the Kraken ja viimeisimpänä tänään sunnuntaina 5.5. Beyond the Gate.

Kappaleet tulevat ilmestymään vielä julkaisuajankohtaansa odottavalla The Land of Thulê -levyllä. Nykyään Ranskassa asuva Vikernes, nykyiseltä nimeltään Louis Cachet, ilmoitti julkaisevansa levyn digitaalisena kunhan se on valmis, ja etsivänsä sen jälkeen levy-yhtiön julkaisemaan cd:n ja lp:n.

Tuoreimmat biisit kuunneltavissa alla.

Lisää luettavaa