”Hänkö suuri sankari? Ei, vaan täys kusipää” – Mayhemin Necrobutcher kertoo, miksi halusi tappaa Euronymousin

Basistin mukaan Norjan hallitus ja poliisit myös antoivat Varg Vikernesin tappaa Mayhem-kitaristin.

22.10.2019

Norjalaisen black metal -legenda Mayhemin basisti Jørn ”Necrobutcher” Stubberud antoi hiljattain haastattelun Consequence of Soundille ja paljasti, että mikäli Varg Vikernes ei olisi tappanut Mayhem-kitaristi Øystein “Euronymous” Aarsethia vuonna 1993, hän olisi itse toteuttanut kyseisen veriteon. Tuoreessa Revolver-lehden haastattelussa Necrobutcher avaa asiaa hieman tarkemmin ja kertoo halunneensa riistää Euronymousin hengen tämän napsittua kuvia itsemurhan tehneen Per ”Dead” Ohlinin ruumiista.

”Kuvittele tilanne, että joku, jota luulit ystäväksesi, tule kotiin ja löytää toisen ystäväsi kuolleena ja alkaa ottaa siitä kuvia. Kuka oikeasti tekee sellaista? Jokaisen pitäisi tajuta sen verran, ettei se ole ok, joten sellaisen tyypin täytyy olla täysin riisuttu kaikesta empatiakyvystä ja normaaleista tunteista ja olla muutenkin vitun paha ihminen. Mutta nyt hän onkin sankari!” Necrobutcher puuskahtaa.

”Tähän asti olen aina puhunut hänestä pelkkää hyvää enkä ole halunnut puhua kuolleista paskaa, mutta tämä asia on mennyt nyt liian pitkälle. Jos hän ei olisi kuollut, hän olisi joutunut linnaan kirkon polttamisesta. Hänet olisi haastettu 50 miljoonan kruunu edestä kuten Varg Vikernes, joten kun hän olisi päässyt linnasta, hän ei olisi saanut töitä, autoa, kämppää, tv:tä. Hän olisi kusessa, isolla k:lla. Hänkö suuri sankari? Ei, vaan täys kusipää, se hän on. Hän petti ystävänsä ja karma iski takaisin.”

Necrobutcher sanoo lukeneensa Euronymousin murhasta lehdestä ja siivonneensa sitten asuntonsa kaikesta laittomasta, koska oli varma, että poliisit epäilevät surmatyöstä häntä ja tulevat hänen peräänsä. Poliisit kuitenkin tiesivät Vikernesin olleen tekijä ja olivat jo hänen perässään. Necrobutcher onkin sitä mieltä, että poliisit olivat välillisesti osallisena Euronymousin tapossa.

”Vikernes sytytti kirkon, mutta heillä ei ollut tarpeeksi todisteita, joten hänet päästettiin vapaaksi. Se oli poliiseille suuri pettymys. Niinpä he mikittivät hänen puhelimensa, kämppänsä, kaiken. Hän suunnitteli Euronymousin tappamista puhelimessa ja järjesti itselleen alibia. Mutta he totta kai tiesivät kaiken. Myöhemmin minua vitutti poliisien toiminta, koska ajattelin, että he tiesivät hänen aikeistaan eivätkä estäneet häntä. Sehän on vitun paha juttu. Hallitus oli mukana tapossa”, Necrobutcher toteaa.

”En ole aiemmin puhunut tästä, mutta ajattelin, että koska hallitus ei enää roiku kiinni perseessäni, voin palata maan pinnalle. Eihän se ole järkevää saada lisää vihollisia nyt, kun olen rauhoittunut, mutta sellainen minä olen. En voi sille mitään. Haluan oikaista minulle tehdyt vääryydet.”

Mayhem julkaisee uuden Daemon pitkäsoittonsa perjantaina 25. lokakuuta.

Lisää luettavaa