Helsinki Death Fest toteutuu, mutta erikoisjärjestelyin – ”Poikkeustila, poikkeusratkaisut”

Viides Helsinki Death Fest vedetäänkin läpi täysin kotimaisin voimin.

05.05.2020

Koska hallituksen linjaus yleisötapahtumien kieltämisestä päättyy heinäkuun lopussa, toteutuu Helsinki Death Fest näillä näkymin Helsingin Tiivistämöllä 21.-22. elokuuta kuten on suunniteltukin. Muutamia poikkeusjärjestelyjä on kuitenkin jouduttu tekemään – tapahtumassa esimerkiksi esiintyykin ainoastaan kotimaisia artisteja ja bändejä.

”Tilanne meidän kokoisten tapahtumien osalta on vähintäänkin hämmentävä, joten päädyimme seuraavanlaiseen ratkaisuun: Kaikki ulkomaiset artistit on peruttu/siirretty ensi vuoteen. Helsinki Death Fest 5:n toteutusta jatketaan kotimaisin voimin. Pyrimme tuomaan kaikki tälle vuodelle sovitut ulkomaiset artistit ensi vuodelle. Tämä siis sen takia, että perumisen uhka on edelleen suuri ja näillä toimilla saamme kulut hallintaan ja turvattua festivaalin jatkon”, järjestäjät tiedottavat.

Tämän vuoden Death Festiin oli kiinnitetty muun muassa jenkkiläiset Exhumed (kuvassa), Necrot ja Gatecreeper, saksalainen Carnal Tomb, venäläinen Caustic Vomit sekä monikansallinen Eradication of the Unworthy Infants, jotka ovat nyt siis peruttu tai vähintäänkin siirretty ensi vuoteen. Korvaajista tullaan ilmoittamaan myöhemmin.

”Sanotaan sen verran, että kerran Steelfestiäkään ei ole tänä vuonna, niin solidaarisuuden nimissä otetaan pari black metal -bändiä mukaan. Poikkeustila, poikkeusratkaisut.”

Lisää luettavaa