Insomniumin ja Omnium Gatherumin Pohjois-Amerikan-kiertue päättyi lyhyeen – ”Huikea taloudellinen tappio”

Yhtyeet ehtivät soittaa vain yhden keikan ennen loppukiertueen peruuntumista.

13.03.2020

Insomnium ja Omnium Gatherum olivat ehtineet soittaa Pohjois-Amerikan-kiertueestaan vasta yhden keikan, kun koronavirus katkaisi matkan heti alkuunsa. Yhtyeet tiedottavat sosiaalisessa mediassa joutuvansa palaamaan kotiin jo nyt.

”Valtion toimet, kiellot ja rajoitukset, joita on määrätty viruksen vuoksi, pakottavat perumaan keikkoja ja käytännössä pysäyttävät koko maan, joten kätemme ovat sidotut. Tulimme tänne asti ja yritimme kaikkemme, jotta kiertue toteutuisi, mutta tilanne on edennyt paljon pahempaan suuntaan viimeisen 48 tunnin aikana. Tämä on surullista ja turhauttavaa meille, mutta myös huikea taloudellinen tappio molemmille bändeille, emmekä juuri nyt tiedä, miten voimme jatkaa”, yhtyeet kertovat yhteistiedotteella.

”Kunhan pääsemme takaisin kotiin, alamme pohtia, miten pystymme pelastamaan bändien taloudellisen tilanteen. Yritämme keksiä jonkinlaisen joukkorahoituskampanjan tai jotain. Mutta tulemme tarvitsemaan faniemme apua. Kunhan pääsemme tämän vaikean ajan yli, yritämme saada kiertueen onnistumaan joskus tulevaisuudessa.”

”Pysykää turvassa, peskää käsiänne ja olkaa rauhallisina.”

Lisää luettavaa