Iron Maidenin ensi vuoden suunnitelmat selvillä: Jumbo Jetillä maailman ympäri

26.08.2015

En tiedä minkälaisia testejä lääketieteessä käytetään, jotta joku voidaan todeta syövästä parantuneeksi. Maallikkopuoskarin näppituntumalla uskaltaisin kuitenkin veikkailla, että Boeing 747:n lentäminen maailman ympäri ja siinä sivussa täysmittaisten konserttien laulamisen 35 maassa saattaisi olla melko varma koe sellaiseen.

Siinäpä Iron Maidenin suunnitelmat ensi vuodelle.

Sillä välin kun odottelemme The Book of Soulsin ilmestymistä, Bruce Dickinson on päivittämässä lentolupaansa Jumbo Jetin kipparointiin sopivaksi. Kyseinen lentokone on noin kaksi kertaa isompi kuin Maidenin edellisillä kiertueilla käyttämä Ed Force One, eli Boeing 757. Jumbo Jetin siipienväli on leuat loksauttavat 64,4 metriä – muutkin mitat ovat ihmeteltävissä alta.

”Kun Air Atlanta Icelandic tarjosi mahdollisuutta liisata 747:n käyttöömme, tartuimme mahdollisuuteen tietenkin välittömästi. Olemme saaneet kiertueen logistiset järjestelyt mallilleen, enää minun täytyy saada lupa tämän massiivisen koneen lentämiseen”, Dickinson kommentoi.

Vuoden 2016 maailmankiertue pysähtyy Etelämannerta lukuun ottamatta kaikissa maanosissa. Kiertue on myös ensimmäinen, jolla Maiden lentää omalla koneellaan myös toukokuusta elokuuhun kestävän Euroopan-osion. Faneilla on mahdollisuus päästä Dickinsonin kyytiin parin ensimmäisen Euroopan-viikon ajan.

Kiertueen ohjelma julkistetaan lähiviikkojen aikana. Luottavaisin mielin Suomen-keikan suhteen!

ironmaiden-edforceone_infographic

Lisää luettavaa