Jenkkimedia laati listan death metalin kauneimmista äänistä – listalla vahva suomalaisedustus

Eikä suotta!

21.12.2018

Kun puhutaan death metalista, ei ehkä ensimmäisenä mieleen pulpahda kuva puhtaasti ja jopa kauniisti laulavista solisteista vaan lähinnä viemärin/haudan pohjalta kantautuvasta örinästä ja korinasta. Mutta kyllä niitä upeita ja puhtaita lauluja löytyy myös tästäkin genrestä ja varsin moni death metal -laulaja hallitsee sujuvasti molemmat tyylit.

Amerikkalainen raskaan musiikin erikoismedia Loudwire havainnollistaa asiaa ja on laatinut listan otsikolla ”kymmenen death metalin kauneinta ääntä”. Ilahduttavaa on se, että listalta löytyy useampikin suomalaisnimi ja vieläpä varsin hyvillä sijoituksilla: sijalta 6. löytyy Insomniumin Ville Friman, sijalta 5. Swallow the Sunin ja Kuolemanlaakson Mikko Kotamäki ja Amorphisin/Hallattaren Tomi Joutsen nostetaan peräti sijalle kaksi.

Eikä yhtään huonommaksi näköjään jää länsinaapurimmekaan, vaan listalta löytyy muun muassa Soilworkin Björn Strid sekä ykköseksi nostettu Mikael Åkerfeldt Opethista. Koko listan voit tarkistaa yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lisää luettavaa