Joukkoraiskauksesta syytetyn Decapitated-yhtyeen jäsenet vapautettu vankilasta – oikeudenkäynti alkaa tammikuussa

Puolalaisyhtye joutui luovuttamaan passinsa ja heidät on määrätty pysymään Washingtonissa.

13.12.2017

Infernossa ja lukuisissa muissa musiikkimedioissa on kuluvana syksynä seurattu silmä kovana puolalaisen death metal -yhtye Decapitatedin tapausta. Amerikassa kiertueella olleen yhtyeen jäsenet pidätettiin syyskuussa ensin kidnappauksesta epäiltynä, mutta myöhemmin syytteisiin lisättiin epäily fanin raiskauksesta.

Paikallisen The Spokesman-Review–lehden mukaan yhtyeen jäsenet ovat nyt vapautettu vankilasta odottamaan oikeudenkäynnin alkua. Yhtye ei kuitenkaan saa poistua Washingtonista ja he ovat joutuneet luovuttamaan passinsa viranomaisille. Lisäksi jäsenet allekirjoittivat sopimuksen, jonka mukaan Puolan viranomaiset on velvoitettu luovuttamaan muusikot takaisin Spokanen piirikunnalle, mikäli nämä palaavat kotimaahansa ennen oikeudenkäyntiä. Oikeudenkäynnin on tarkoitus alkaa 16. tammikuuta.

Kitaristi Waclaw Kieltykaa ja laulaja Rafal Piotrowksia syytetään toisen asteen raiskauksesta, rumpali Michael Lysejkoa ja basisti Hubert Wiecekia puolestaan kolmannen asteen raiskauksesta. Lisäksi kaikki bändin jäsenet ovat saaneet syytteet ensimmäisen asteen kidnappauksesta.

Lisää luettavaa