Kotimainen metallipioneeri uuden materiaalin kimpussa lähes kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen

Abhorrence julkaisee syksyllä uuden ep-levyn.

24.01.2018

Kotimaisen death metalin pioneeri ja kulttilegenda Abhorrence on vuonna 2012 julkaistun, vanhoja demoja, singlejä ja treenisnauhoja yhteen koonneen Completely Vulgar -kokoelmalevyn jälkeen nähty lähinnä muutamilla valikoiduilla keikoilla, joista vuoden 2013 Tuska-festivaalin veto julkaistiin myöhemmin myös livealbumin muodossa. Yhtyeen paluusta on liikkunut erinäisiä huhuja ja keikkakutsuja on satanut runsaasti, mutta jäsenistön kiireiden vuoksi jatkoa on saatu odottaa.

Tänä vuonna yhtye lopulta palaa studioon uusien biisien kanssa, joista on tarkoitus muodostaa Megalohydrothassalophobicep. Syksyllä ilmestyvän levyn julkaisijana toimii Svart Records.

– Meillä uusien biisien tekeminen vaati aika pitkän prosessin. Piti löytää se sama vanha Abhorrencen henki, joka meille on tässä kaikkein tärkeintä. Päädyimme vanhaan ratkaisuun. Mielen syövereissä kummitelleet riffit kaivetaan käyttöön, keksitään kourallinen uusia ja runnotaan ne yhdessä treeneissä nippuun. Basisti Jussi Ahlroth sukeltaa konsepti-ep:n lyriikoissa syvälle Cthulhu-filosofiaan ja lopuksi hiotaan kokonaisuuteen vielä lisää rosoa, laulaja Jukka Kolehmainen luonnehtii.

Uutta materiaalia on mahdollista kuulla ennakkoon kahdella keikalla, kun Abhorrence esiintyy Lahden Torvessa 10. helmikuuta sekä Kuudes Linja -klubilla Helsingissä 24. maaliskuuta. Lahden keikan mielenkiintoa alan harrastajien keskuudessa lisää se, että illan avausakti Corpse Molester Cultin lauluosuudet hoitaa poikkeuksellisesti yhtyeen kitaristi, Amorphisin keuliltakin tuttu Tomi Joutsen.

10.02. Lahti, Torvi – Svart Death Night
Abhorrence + Corpse Molester Cult
Liput: 10/12€

24.03. Helsinki, Kuudes Linja – Svart Death Night 4
Abhorrence + support
Liput: 13,50/14€
Ennakko: Tiketti

Lisää luettavaa