Kotimainen okkultismidokumentti julkaistaan fyysisessä formaatissa – ”Ei ollut osa alkuperäistä suunnitelmaamme”

Viime vuonna ilmestynyt Huntu – Kun okkultismi saapui Suomeen tuotettiin joukkorahoituksella.

12.04.2023

Ukko Tornin ja Rikhard Larvannon esoterian ja okkultismin sekä okkultististen liikkeiden historiaa Suomessa käsittelevä Huntu – Kun okkultismi saapui Suomeen -dokumentti (2022) julkaistaan yleisön pyynnöstä blu-raynä ja dvd:nä.

”Dvd-julkaisu ei ollut osa alkuperäistä suunnitelmaamme, mutta kun kyselyitä asiasta tuli kymmenittäin useiden kuukausien ajan, päätimme toteuttaa sellaisen. Moni elokuvan jo nähnyt piti sitä siinä määrin arvokkaana kulttuuritekona, että halusivat saada siitä myös fyysisen muiston itselleen”, kommentoi Larvanto.

Fyysiset julkaisut ovat ennakkotilattavissa elokuvan tuottaneen Torni-Filmin verkkokaupassa. Elokuva on striimattavissa tai digitaalisesti ladattavissa Vimeossa.

Elokuvassa pääsevät ääneen lukuisat okkulttisten teemojen nykypäivän asiantuntijat erilaisten järjestöjen edustajista yliopistotutkijoihin. Heihin kuuluvat muun muassa muusikot A.W. Yrjänä (CMX) ja Kauko Röyhkä, kirjailijat Aki Cederberg, Viljami Puustinen ja Maria Pettersson sekä historioitsijat Nina Kokkinen ja Maarit Leskelä-Kärki Turun Yliopiston Uuden etsijät -hankkeesta.

Lisää luettavaa