Lars Ulrichin isä Torben Ulrich, 95, on kuollut – Metallica-rumpali julkaisi koskettavan muistokirjoituksen

Lepää rauhassa, Torben Ulrich.

21.12.2023

Entinen tennispelaaja, Metallica-rumpali Lars Ulrichin isä Torben Ulrich on kuollut 95-vuotiaana. Ulrich muisti isäänsä koskettavalla kirjoituksella virallisella Instagram-sivullaan.

”95 vuotta seikkailuja, ainutlaatuisia kokemuksia, uteliaisuutta, rajojen venyttämistä, asioiden haastamista, tennistä, musiikkia, taidetta, kirjoittamista… ja runsaasti tanskalaista toisinajattelijan asennetta. Olen ikuisesti kiitollinen. Rakastan sinua, isä”, Ulrich kirjoittaa ja jakaa vuosien varrella otettuja kuvia isästään.

Monet Metallica-fanit muistavat Torben Ulrichin erityisesti vuoden 2004 Some Kind of Monster -dokumentista, jossa seurattiin Metallicaa työstämässä St. Anger -albumiaan (2003) sekä selvittämässä keskinäisiä välejään. Elokuvassa nähdään kohtaus, jossa Lars soittaa isälleen ensimmäisiä äänityksiä ja biisiehdokkaita St. Angerille, mutta Torben ei kuitenkaan ole vakuuttunut yhtyeen kokeellisemmasta linjasta.

”Jos olisin neuvonantajanne ja kysyisit, mitä mieltä olen, sanoisin, että deletoikaa tuo. Se ei kuulosta oikealta… Paitsi jos olisin joku tyyppi huutamassa jossain kaikukammiossa”, Torben Ulrich lohkaisee eräästä kappalevirityksestä.

4. lokakuuta 1928 Kööpenhaminassa syntynyt Torben Ulrich pelasi nuorena tennistä ammatikseen. Hän pelasi urallaan muun muassa yli 100 Davis Cup -ottelua ja hänestä tuli kuukautta alle 49-vuotiaana vanhin Davis Cupiin osallistunut pelaaja. Larsin oli tarkoitus seurata isänsä jalanjälkiä kohti tennisuraa, mutta musiikki vei nuoren Ulrichin mennessään.

Tenniksen lisäksi erilaiset taiteen ja erityisesti jazzmusiikki olivat Torbenin suuri intohimo. Hän soitti klarinettia jazzorkesterissa 1950-luvulla ja kirjoitti musiikkilehtiin jazzia käsitteleviä arvosteluja ja kolumneja. Torben Ulrich kirjoitti myös runoja, joita julkaistiin niin tekstimuodossa kuin äänilevyillä Torbenin itsensä lausumana. Myöhempinä vuosinaan Torben myös ohjasi Cacophony for 8 Players -tanssiesityksen yhdessä koreografi Beth Graczykin ja säveltäjä Angelina Baldozin kanssa. Esitys sai ensi-iltansa 2014 Seattlessa.

Lisää luettavaa