Marilyn Mansonille toinen syyte hyväksikäytöstä ja väkivallasta – ”Hän sai minut tuntemaan kuin olisin hänen omaisuuttaan”

Mansonin entinen avustaja kuvailee syytteessä yksityiskohtaisesti Mansonin tekoja.

19.05.2021

Alkuvuodesta näyttelijä Evan Rachel Wood ja joukko muita naisia kertoivat julkisuudessa, miten muusikko Marilyn Manson oli käyttänyt heitä seksuaalisesti hyväksi ja kiduttanut heitä niin fyysisesti kuin henkisesti. Mansonia kohtaan on tähän mennessä nostettu kuitenkin vasta yksi syyte Game of Thrones -näyttelijä Esmé Biancon toimesta.

Nyt rokkaria vastaan on kuitenkin nostettu toinen syyte, raportoi The Cut. The Cut uutisoi oikeuden pöytäkirjoista, joiden mukaan Mansonin entisenä avustajana toiminut Ashley Walters syyttää muusikkoa seksuaalisesta päällekarkauksesta, pahoinpitelystä ja häirinnästä. Asiasta uutisoi myös Pitchfork.

Nyt 37-vuotias Walters kertoo Mansonin ottaneen vuonna 2010 häneen yhteyttä MySpacen kautta, jossa oli esillä Waltesin ottamia valokuvia. He tapasivat ensimmäisen kerran Mansonin kotona Länsi-Hollywoodissa, jonne Walters oli kutsuttu katsomaan Mansonin tauluja ja puhumaan taiteesta sekä mahdollisesta yhteistyöstä. Noin kello kahdelta yöllä, kun Mansonin yhtyeen muut jäsenet ja avustajat olivat poistuneet, yritti Walters lähteä, mutta Manson sanoi että parkkialue, jossa naisen auto oli, oli suljettuna aamuseitsemään asti.

Tämän jälkeen Manson houkutteli Waltersin kuvaussessioon, jonka aikana tämä pyysi naista riisuutumaan. Walters sanoo, ettei periaatteessa vastusta provokatiivista taidetta, mutta ”tapa, jolla [Manson] sitä vaati, pysäytti”. Kuvaussession jälkeen Manson yritti suudella Waltersia, puri tätä korvasta ja vei tämän käden alushousuihinsa. Nainen kuitenkin irrottautui tilanteesta ja poistui odottamaan parkkialueen aukeamista.

The Cutin mukaan Manson alkoi tapahtuneen jälkeen pommittaa Waltersia viesteillä ja nämä myös tapasivatkin muutamaan otteeseen kuvaussessioissa. Kolme kuukautta myöhemmin Manson pyysi naista assistentikseen ja tarjosi tälle tuplapalkkaa silloiseen työhönsä verrattuna. Koska tarjous tuntui ainutkertaiselta mahdollisuudelta edetä luovalla alalla, Walters päätti ottaa työn vastaan.

Pesti osoittautui kuitenkin painajaiseksi: syytteen mukaan Manson saattoi pysyä kokaiinin voimalla hereillä useita päiviä ja Waltersin työpäivät olivat yleensä 48 tunnin mittaisia. Manson sai myös raivokohtauksia, heitteli naista lautasilla ja työnsi tätä seinää vasten, hajotti huonekaluja ja elektroniikkalaitteita sekä uhkaili tekevänsä itsemurhan. Waltersin mukaan Manson eristi hänet eikä hän saanut esimerkiksi tavata perhettään juhlapyhinä tai pitää vapaapäiviä.

Waltersin tehtäviin kuului myös palvella Mansonia ja tämän ystäviä tuomalla ruokaa ja antamalla näiden kosketella itseään seksuaalisesti. Nimettömänä pysytellyt Mansonin entinen bänditoveri vahvisti The Cutille laulajan tarjonneen Waltersia ystävilleen ja pakottanut tämän istumaan vieraidensa syliin useita kertoja. Vastaavista kokemuksista kertoi myös Esmé Bianco omassa syytteessään.

”Hän sai minut tuntemaan kuin olisin hänen omaisuuttaan. Olin kuin jokin lihakimpale”, Walters kommentoi The Cutille.

Kesällä 2011 Manson muuttui syytteen mukaan vainoharhaiseksi ja syytti Waltersia uransa sabotoimisesta. Manson yritti kaikin tavoin tahrata Waltersin maineen ja vaati häntä poseeraamaan kuvissa natsien varusteiden kanssa, jotta voisi tarvittaessa käyttää kuvia häntä vastaan. Lopulta Manson antoi Waltersille potkut. He kuitenkin jatkoivat myöhemmin viestittelyä, koska Waltersin mukaan ”oli parempi pitää hänet ystävänä kuin vihollisena”.

”Kun lopulta tajusin, miten moni muu oli kokenut samoin, en voinut enää pysyä vaiti ja antaa tämän jatkua. Hänet pitää saada vastuuseen teoistaan”, Walters sanoo.

Lisää luettavaa