Mastodonin Brann Dailor muistelee Joey Jordisonia: ”Kaikki mitä hän teki oli isoa”

Brann Dailor sanoo hänellä ja Jordisonilla klikanneen ensitapaamisesta alkaen.

16.08.2021

Mastodon-rumpali Brann Dailor osallistui hiljattain Hatebreed-nokkamies Jamey Jastan vetämään The Jasta Show’hun. Keskustelu ajautui Joey Jordisoniin (ex-Slipknot, Scar the Martyr, Sinsaenum, Vimic), joka menehtyi 26. heinäkuuta. Jasta aloittaa keskustelun toteamalla, että 46-vuotiaana kuollut Jordison eli siinä ajassa ”enemmän, kuin moni elää sadassa vuodessa” ja Dailor sanoo olevansa samaa mieltä.

”Kaikki mitä hän teki oli isoa ja hän oli valtava persoona – vaikka olikin pieni kaveri. Hän oli hulvattoman hauska ja hänen seurassaan oli aina hauskaa. Hän oli kuin pieni energiapallo. Ja hänen mielensä kävi taukoamatta, ideoita ideoiden perään. Todella hauska tyyppi”, Dailor toteaa ja sanoo heillä klikanneen heti ensitapaamisella.

”Olimme ensimmäistä kertaa Isossa-Britanniassa soittamassa minkään kokoisilla areenoilla [Hatebreedin], Slayerin ja Slipknotin kanssa. Tulimme päivää ennen kiertueen alkua kenraaliharjoituksiin ja näin hänen katsovan meidän soundcheckiä. Lopetettuamme menin juttelemaan hänelle ja siitä hetkestä alkaen olimme melko läheiset ystävät – ainakin sillä kiertueella. Matkustin heidän bussissaan usein ja meno oli välillä aika villiä. Mutta meillä oli hauskaa.”

”En muista, että olisimme koskaan keskustelleet rummuista, rumpujen soitosta tai muista rumpaleista. Ehkä joskus hyvin harvoin. Hän oli siinä suhteessa kuin minä: hän rakasti soittamista, keikkailua ja bändissä olemista, muttei juuri koskaan puhunut soittokamoista.”

”Hän oli todella mukava heppu ja kohteli fanejaan hyvin. Hän vietti heidän kanssaan ikuisuuksia ja oli siitä todella kiitollinen. Hän ei koskaan vaikuttanut tylsistyneeltä tai siltä ettei häntä kiinnosta, kun joku 13-vuotias puhuu hänelle soittamisesta. Se sai lähes unohtamaan, miten ilmiömäinen soittaja hän oli, mutta sitten kun katsot hänen soittamistaan… ’Voi Jeesus! Kaverihan soittaa aivan käsittämättömiä juttuja!’ Hän oli soittajana todellinen hirviö. Ja todella vaikutusvaltainen, eikä ainoastaan omassa genressään”, Dailor ylistää.

Lisää luettavaa