Mayhem-basisti bändistä kertovasta Lords of Chaos -elokuvasta: ”Se sai minut surulliseksi”

Necrobutcher ei pitänyt elokuvaa erityisen hyvänä, mutta myöntää suhtautuneensa siihen aluksi väärällä tavalla.

31.10.2019

Ohjaaja Jonas Åkerlundin Mayhem-yhtyeestä sekä erityisesti Euronymousista ja Varg Vikernesistä kertova Lords of Chaos -elokuva jakoi vahvasti mielipiteitä jo ennen ilmestymistään. Muun muassa Mayhem-basisti Jørn ”Necrobutcher” Stubberud sanoutui elokuvasta täysin irti ja vakuutti tekevänsä kaikkensa, jotta leffa jäisi tekemättä. Tuoreessa Consequence of Soundin haastattelussa Necrobutcher kuitenkin sanoo suhtautuvansa elokuvaan nyt hieman maltillisemmin, kun sai tutustua sen tekijöihin ja näki lopputuloksen. Vaikkei hän edelleenkään pidä elokuvasta, osaa hän muun muassa arvostaa sen tuotantoon käytettyä aikaa ja vaivaa.

”Se tuntui olevan muille paljon isompi juttu kuin meille itsellemme. Puhelin soi taukoamatta. Los Angeles Times, Daily News, CNN, BBC… kaikki halusivat kuulla, mitä ajattelimme asiasta. Kun sitten näin elokuva, päätin, etten puhu siitä mitään, ennen kuin se on julkaistu ja annan muille mahdollisuuden nähdä sen ensin itse ennen kuin alan kertomaan, mikä siinä on oikein ja mikä väärin”, Necrobutcher toteaa.

”Oli yllätys nähdä Hollywood-produktio, joka oli oikeasti kiinnostunut aiheesta edes jollain tasolla. Harva leffoissa käyvä kun kuuntelee Mayhemiä. Olin yllättynyt, miten paljon aikaa käytettiin vaikkapa puvustukseen, joka oli suora takaisinheitto vuoteen 1991. Lavastuksiin ja sen sellaisiin käytettiin paljon vaivaa, mikä yllätti, koska ajattelin, ettei sellaisia yksityiskohtia huomaa kuin kovimmat nörtit, joten miksi käyttää niihin niin paljon energiaa.”

Necrobutcher myöntää suhtautuneensa elokuvaan aluksi turhan kriittisesti ja kärkkäästi. Basistin mukaan hän halusi vain suojella itselleen tärkeää asiaa ja oli siksi puolustuskannalla.

”Tutustuin ohjaaja Jonas Åkerlundiin ja pidimme muutamia tapaamisia. Hänen näkökulmastaan homma lähti liikkeelle ihan väärällä jalalla. Kuulin asiasta ensimmäistä kertaa, kun Rolling Stone -lehti otti minuun yhteyttä ja kysyi, mitä ajattelin asiasta. Niinpä käskin [tekijöitä] ’painumaan vittuun’ ja lehti käytti sitä lainausta. Mutta silloin en vielä tiennyt mitään projektista. Suojelin vain tarinaani ja tinkimättömyyttäni. Heidän olisi pitänyt olla ensin minuun yhteydessä, niin olisimme voineet yhdessä tehdä asialle jotain.”

”Mutta nyt elokuva on ulkona ja olen nähnyt sen. Se sai minut surulliseksi. Se ei ollut hyvä leffa. Minulle se oli hyvin surullinen, sillä kaikki ne asiat tulivat takaisin mieleeni. Mielestäni se on ylihypetetty eikä sillä ollut sen kummempaa vaikutusta. Elokuva tuli ja meni ja nyt se ilmestyy dvd:nä. Oliko sillä jotain vaikutusta? Jos oli, niin todella vähän. Emme tietääkseni ainakaan saaneet lisää faneja.”

Lisää luettavaa