Metallica-viikonloppu on täällä! – tässä tärkeää infoa konserteista

Perjantain ja sunnuntain konserttien lisäksi oheisohjelmaa riittää koko viikonlopuksi.

07.06.2024

Odotettu Metallica-viikonloppu on täällä! Suomessa viimeksi 2019 vieraillut hevijätti konsertoi Helsingin Olympiastadionilla tänään perjantaina 7. kesäkuuta sekä sunnuntaina 9. kesäkuuta. Yhtye soittaa keikoilla tyystin toisistaan poikkeavat setit eli mitään kappaletta ei kuulla kahdesti.

Jonottaminen stadionin porteille on molempina päivinä sallittu kello 13 lähtien. Portit ja stadionin ravintola- ja myyntipisteet avataan kello 16. Ensimmäinen lämmittelijä – tänään Mammoth WVH, sunnuntaina Ice Nine Kills – aloittaa noin kello 18, toinen lämmittelijä – tänään Architects, sunnuntaina Five Finger Death Punch – astuu lauteille noin kello 18:55. Metallica täräyttää ensimmäiset soinnut ilmoille noin kello 20:30. Aikataulut ovat arvioituja ja voivat muuttua. Konsertit päättyvät viimeistään kello 24.

Koska väkeä on liikkeellä sankoin joukoin, kannattaa paikalle sujuvamman sisäänkäynnin tähden saapua paikalle ajoissa ja valita omaa katsomopaikkaa vastaava sisääntuloportti. Lipulla pääsee stadionille sisälle vain kerran (kahden päivän lipulla kerran per päivä). Oma lippu suositellaan ladattavaksi Lippu.fi-sovelluksesta ennakkoon offline-tilaan ennen alueelle saapumista mahdollisten ruuhkautuvien verkkoyhteyksien vuoksi.

Istumakatsomoihin saa ottaa mukaan tyhjän, maksimissaan 0,5 litraisen, muovisen ja läpinäkyvän juomapullon. Permannolle tai Snake Pit -alueelle ei saa viedä pulloja tai tölkkejä. Kentälle saapuessa kaikki juomat on kaadettava kertakäyttötuoppeihin, joita on saatavilla myös vesipisteillä. Tutustu kiellettyjen esineiden ja asioiden listaan tarkemmin tästä.

Konserttien lisäksi viikonlopun aikana Metallica-faneille on tarjolla paljon oheisohjelmaa: Metallica Film Fest Biorex Kulttuurikasarmilla, Finnish Metallica Tributen keikka On the Rocksissa, valokuvaaja Ross Halfinin jo loppuunmyyty Book Signing -tilaisuus, faneille rakennettu ilmainen Fan Zone -kohtaamispaikka sekä Apocalyptican Plays Metallica vol.2 -konsertti Helsingin Jäähallilla. Tutustu viikonlopun ohjelmatarjontaan tarkemmin tästä.

Jos haluat tietää, mitä kappaleita Metallican keikoilla tullaan todennäköisesti kuulemaan, voit tutustua kuluvan M72-kiertueen aiempiin settilistoihin täällä. Keikkafiilistä voi nostattaa katsomalla kiertueelta julkaistuja virallisia livevideoita täällä.

Lisää luettavaa