Metallican James Hetfield nimeää bändin, josta on viimeksi innostunut – ”Sai minut todella hymyilemään”

Hetfield sanoo myös suhtautuvansa algoritmien suosituksiin varauksella.

14.06.2024

Tuoreessa The Metallica Report -podcastin jaksossa Metallica-keulahahmo James Hetfield vastaili kuuntelijoiden kysymyksiin ja kertoi muun muassa, mistä uudesta bändistä mies on viime aikoina todella innostunut. Samalla laulaja-kitaristi kritisoi algoritmien suosituksia.

”Olen jonkun verran kuunnellut Sirius XM -radiota. On helppo vain mennä omien soittolistojen äärelle ja kuunnella samaa kamaa uudestaan ja uudestaan. En löydä uutta musiikkia, jos en kuuntele jotain, missä joku muu päättää [kappalevalinnoista] puolestani. Mutta siitä kaninkolosta en pidä, että kone kertoo minulle: ’Jos pidät tästä, saatat pitää tästä’. Joskus se toimii, joskus ei”, Hetfield tuumaa.

”Ehkä uusin juttu, joka on yllättänyt ja sai minut todella hymyilemään, on Category 7, joka on muutaman tyypin yhteistyö. Kuulin sitä ja ajattelin, että ’Onpa upea ääni, kuulostaapas tutulta’. Ja se olikin John Bush – laulaja, jota emme koskaan saaneet!”

Armored Saintistä ja entisenä Anthrax-laulajana tunnetun Bushin, jota pyydettiin laulajaksi Metallicaan bändin alkuvuosina ennen kuin Hetfield otti pestin kontolleen, lisäksi Category 7:n riveihin kuuluvat Phil Demmel (Kerry King Band, ex-Machine Head), Mike Orlando (ex-Adrenaline Mob), Jack Gibson (Exodus) ja Jason Bittner (Shadows Fall, Overkill). Yhtye julkaisee debyyttialbuminsa 26. heinäkuuta ja levyltä on julkaistu tähän mennessä kaksi singleä.

”Kuulin radiosta yhden biisin ja se oli siinä. Se oli mahtavaa ja todella hyvää. Olen iloinen, että John on saanut tehdä omia juttujaan.”

Lisää luettavaa