Metallicasta ensimmäinen heavy metal -yhtye, jolle myönnetään arvostettu ”musiikin Nobel-palkinto”

Polar-palkinto on myönnetty aiemmin muun muassa Paul McCartneylle ja Chuck Berrylle.

15.02.2018

Heavy metal -jätti Metallica on toinen tänä vuonna miljoonan kruunun arvoisen Polar-palkinnon saajista. Tämä on ensimmäinen kerta, kun suuresti arvostettu, vuodesta 1992 saakka jaettu ”musiikin Nobeliksi” tituleerattu kunnianosoitus menee hevibändille. Palkinto on aiempina vuosina annettu muun muassa Paul McCartneylle, Chuck Berrylle, tuottaja Quincy Jonesille, Elton Johnille, Bruce Springsteenille, Bob Dylanille, Led Zeppelinille, Pink Floydille ja Ennio Morriconelle.

Wagnerin ja Tchaikovksyn jälkeen kukaan ei ole luonut yhtä fyysistä ja vihaista, mutta samalla helposti lähestyttävää musiikkia. Virtuoosimaisen soittotaidon ja kiihdytettyjen tempojen avulla Metallica on vienyt rockmusiikin paikkoihin, joihin se ei ole aiemmin mennyt. Heidän maailmassaan niin teinin huone kuin konserttisali muuttuvat Valhallaksi ja bändin kompromissittomien levyjen voima on auttanut miljoonia kuuntelijoita kääntämään maailmasta vieraantumisen supervoimaksi”, kuuluvat tuomariston perustelut valinnalle.

Yhtye vastaanottaa tunnustuksen sekä rahapalkinnon kesäkuussa Tukholmassa pidettävissä seremonioissa. Palkintosumma tullaan luovuttamaan bändin perustaman All Within my Hands -hyväntekeväisyysjärjestön hyväksi.

Lisää luettavaa