Miksi Tim ”Ripper” Owensin ajan Judas Priest -levyjä ei ole suoratoistopalveluissa? Asia on mysteeri ex-kitaristillekin

K.K. Downingin mielestä asia ei ole kiinni levy-yhtiöstä.

26.03.2024

Kun heavy metal -legenda Judas Priestin keulahahmo Rob Halford lähti soolouralle vuonna 1992, hänen tilalleen pestattiin Tim ”Ripper” Owens. Yhtye julkaisi Owensin kanssa kaksi pitkäsoittoa, vuonna 1997 ilmestyneen Jugulatorin ja vuonna 2001 päivänvalon nähneen Demolitionin, ennen kuin Halford palasi jälleen riveihin taas vuonna 2003.

Yhtye on vuosien saatossa julkaissut vanhoista levyistään erilaisia uusiopainoksia ja bändin levyt löytyvät luonnollisesti myös suoratoistopalveluista, mutta Jugulatorista ja Demolitionista ei sen sijaan ole pitkään aikaan otettu uusia fyysisiä painoksia eikä levyjä löydy myöskään mistään suoratoistopalveluistakaan. Tätä asiaa on Owens itse monissa haastatteluissa ihmetellyt eikä asiaa ymmärrä myöskään ex-Judas Priest -kitaristi K.K. Downing.

”Se on todella mysteeri. Minulla ei luonnollisesti ole enää mitään kontrollia noihin levyihin. Mutta en myöskään usko, että se on kiinni levy-yhtiöstä, koska levy-yhtiöthän haluavat myydä levyjä, eikö niin? Minä ja Ripper olemme edelleen hyvin ylpeitä kaikesta mitä olemme tehneet ja toivoisimme näkevämme noita levyjä myös kauppojen hyllyillä”, bändistä vuonna 2011 lähtenyt Downing toteaa The Shark -radion haastattelussa.

”Mutta hyvä uutinen on se, että meillä on nyt KK’s Priest (bändi, jonka Downing ja Owens perustivat vuonna 2020), joka soittaa yhä biisejä tuolta kyseiseltä aikakaudelta, jota nyt kutsutaan ’Ripperin kaudeksi’ tai ’Ripperin vuosiksi’. Ihmiset pääsevät taas kuulemaan noita biisejä keikoilla, mikä on monella tapaa vielä parempaa.”

Lisää luettavaa