Nuoriso on puhunut – ”heviriffijäätelokärry” ja tosi-tv-toimintaa Tuskaan?

11.12.2015

On yleisesti tunnustettu ongelma, että nuorisomusiikkitapahtumat eivät enää kelpaa nuorisolle, joka haluaa kokonaisvaltaisempaa elämystä totutun festaritarjonnan – musiikin ja peruspalvelujen – sijasta.

Festarit ovat ukkoutuneet ja akkautuneet, mikä näkyy myös esiintyjälistoilla, joilla juhlivat ne vanhat tutut ja valitettavasti myös turvalliset esiintyjät. Suunta ei voi jatkua moisena, sillä maailman lemmyt eivät elä ikuisesti.

Tämä on ymmärretty ainakin Tuska Open Airin porukoissa. Festari toteutti viime kesänä yhdessä Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa kenttätutkimuksen, jolla kartoitettiin soittojuhlalta vielä löytyneiden nuorisonedustajien keskuudessa, millaisen Tuskan he haluaisivat.

Ideoita haavittiin satoja, ja tulos näyttää hyvin vahvasti tältä päivältä. Tässä otantaa:

– Tuska tosi-tv
– Tuska-koru pääsylipuksi ja muistoesineeksi
– ”Minun Tuska” -kännykkäsovellus, jolla kukin voi rakentaa itselleen mieluisan Tuskan karttapohjalle
– asiakkaat mukaan bändien valintaan ja joukkorahoittamaan niiden saamista Tuskaan
– kaksipäiväinen talvi-Tuska Jäähalliin
– nuorisoteltat, joissa erilaisia kisailuja ja pelejä tyyliin ”kovaäänisin ja ilkein Tuska-huuto” sekä ”tyylikkäin ja rumin Tuska-look”
– kaveri- ja osapäiväliput alennettuun hintaan
– Tuska-kyydit maakunnista
– heviriffijäätelökärry

Vuosi sitten Tuska-organisaatiossa aloittanut toimitusjohtaja Eeka Mäkynen ei paljasta, kuinka tukevasti nykyhärkää otetaan näiden vinkkien perusteella sarvista.

– Tulevaisuus näyttää, mitkä näistä ideoista lopulta toteutetaan ja missä muodossa, mutta jo ensi vuodelle on luvassa jotain, hän vihjaisee.

Tuska tuskaillaan Helsingissä ensi heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Lisää luettavaa