Petrovin Entombed vastaan Anderssonin, Cederlundin ja Hellidin Entombed

19.09.2013

Ihmettelimme pari viikkoa sitten Alex Hellidin puuttumista Entombedin kokoonpanosta uuden levyn promokirjeessä. Tilanne näyttäisi olevan vielä luultua mutkikkaampi.

Entombedin, jossa alkuperäisjäsenistä läsnä on vain L-G Petrov, piti julkaista Back to the Front -niminen albumi lokakuussa. Aiemmin tällä viikolla levy-yhtiö Century Media tiedotti levyn julkaisun siirtyneen ensi vuoteen, teknisten ongelmien johdosta.

Jotta pakkaa saisi hämmennettyä hieman enemmän, Century Median sivuilta on poistettu kaikki Entombed-aiheinen uutisointi. Facebookissa bändi on läsnä kahden sivun voimin, jotka molemmat väittävät olevansa virallisia. [1], [2]

”L-G sanoi, ettei Alex soita levyllä, mutta tilanne on vielä yksityinen ja bändin sisäinen. Siitä ei puhuta vielä mitään”, kertoo Petrovia Infernolle haastatellut Tapio Ahola.

Aamukahvit meinasivat mennä väärään kurkkuun, kun Blabbermouthin otsikko osui silmiini. Alex Hellid, Uffe Cederlund ja Nicke Andersson ovat lyöneet hynttyyt yhteen. Eli siis Petrovia lukuun ottamatta alkuperäinen Entombed.

Kolmikko esittää helmikuun 1. päivä Ruotsin Gävlessä Clandestinen kokonaisuudessaan. Vuonna 1991 julkaistulla albumillahan rähjäyksestä vastaa Andersson. Ruotsideathin klassikkoa on trion lisäksi säestämässä 65-henkinen Gävlen sinfoniaorkesteri sekä 40-jäseninen kuoro.

”Tämä on ensimmäinen kerta 17 vuoteen, kun minä, Uffe ja Nicke soitamme yhdessä Entombedina”, Hellid julistaa ja jättää kysymysmerkin jatkon suhteen: ”Olemme erittäin innoissamme tästä projektista. Saa nähdä minne se johtaa!”

Malttamattomina odottelemme, että Petrovin Entombed ja muiden alkuperäisjäsenten Entombed antavat julkilausuntoa, jotta asioiden kulkuun saataisiin selkoa.

Lisää luettavaa