Poissa on hulluus – hämmentävän kaunis Cyndi Lauper -cover vilauttaa vahingossa kotimaisen mashup -velhon herkempää puolta

Epäilyttävän selväjärkistä.

07.07.2024

Sivuillamme on useampaan kertaan esitelty suomalaistubettaja Moonic Productionsin edesottamuksia, sillä kaveri yhdistelee ilmiömäisen taitavasti hittikappaleita eri yhtyeiden tunnusomaisiin soundeihin avaten samalla ovia aivan uusiin maailmoihin.

Useimmiten nämä maailmat ovat jotakin sellaista, joka nostaa tukan pysyvästi pystyyn ja väpäjää alahuulessa vielä kotvan oven sulkemisen jälkeenkin.

Tällä viikolla kaikki kuitenkin vaikuttaa olevan toisin.

Cyndi Lauper julkaisi vuonna 1986 miljoonia sydämiä koskettaneen balladinsa True Colors, jonka Moonic Productions istuttaa tällä viikolla System of a Downin suuhun. Jälkimmäinen onkin miehelle tuttu käsikassara, sillä hän on pakottanut kyseiseen muottiin koko albumillisen musiikkia. Yhtenä taidonnäytteenä mainittakoon vaikkapa AC/DC:n ikiklassikko Thunderstuck.

Useinkaan ei varmuudella tiedä, mitä tuleman pitää, kun painaa tämän mashup-artistin videosta play-nappulaa. Silti tämänviikkoinen pätkä pääsi hieman yllättämään.

Yhtäkkiä koin samanlaisen voimakkaan bon voyage -tunteen kuin legendaarinen mäkikotka Matti Nykänen hyppyrin nokalla, ja huomasin istuvani teiniangstipäissäni lapsuudenkotini olohuoneessa katsomassa sian kokoisesta televisiosta Jyrkiä. Läsnä oli samanlainen yhdeksänkymmentäluvun keltainen lämpö ja pehmeys kuin sillä kultaisella vuosikymmenellä, kun kaikki teinitytöt tuoksuivat vihreältä ja oranssilta Datelta ja koko maailma mahtui yhteen Ilosaarirockiin.

Odotin loppuun saakka että kohta sirkus saapuu kaupunkiin, pelle vapautuu laatikostaan ja hurlumhei pyörähtää käyntiin, mutta kappale päättyi niihin samoihin kullankeltaisiin tunnelmiin joihin se minut muassaan saatteli.

Haistanko palaneen käryä? Onko tämä jälleen uusi keino pahaa aavistamattomien kuulijoiden mielenterveyden turmelemiseksi?

Moonic Productions, onko kaikki hyvin?

Lisää luettavaa