Taideterapeuttinen tulkinta raskaan musiikin klassikkokappaleesta – suomalaistubettaja jälleen ilmiliekeissä

Raivoisa ristiinnaiminen sakenee viikko viikolta.

26.05.2024

AC/DC:n – ja epäilemättä ylipäätään raskaan musiikin – rakastetuimpiin kappaleisiin lukeutuva Thunderstruck on niin tunnettu, että sen ikonisen aloitusriffin lähtiessä soimaan alkavat jalat naputtaa ja niskat nyökkiä kaikkialla vanhainkodeista lastentarhoihin halki länsimaisen maailman.

Se on soinut elokuvissa ja tv-sarjoissa Deadpool 2:sta Love Islandiin, ja sitä on luukutettu lukemattomissa urheilutapahtumissa jääkiekko-otteluista vapaaottelukehiin. Se luo hurmosta kaikkialla missä ikinä ilmestyykään, ja se saa jurrisimmankin juoppolallin pään nousemaan nurkkapöydästä kun sen täräyttää käyntiin Kaken Pubin jukeboksista.

Noin periaatteessa ei kuulosta aivan mahdottomalta ajatukselta, että toinen raskaamman musiikin orkesteri voisi tehdä siitä onnistuneen coverin.

Jokaiseen kelvolliseen ajatukseen sisältyy kuitenkin aina se vatsanpohjasta kouraiseva “mutta.”

Kun soppaan sotketaan suomalainen tubettaja Moonic Productions ja annetaan hänen pyöräyttää mystisiä myllyjään, saattaa lähes Australian kansallishymnin statusta nauttivallekin kappaleelle käydä hullusti. Painotan sanaa hullusti.

Tällä kertaa maestro on pakottanut sävellyksen ulos kummallisista sävelkuluistaan kuulun System of a Downin synnytyskanavasta, ja lopputulos on mykistävä. Mitä kauemmin tämän tubetaiteilijan uraa seuraa, sen vakuuttuneemmaksi tulee siitä, että mies on kajahtanut nero.

Tämän viikon taideterapeuttinen katsaus tarjolla siis tässä.

Lepositeenlämpöistä viikon viimeistä iltaa toivottaa rakkaudella sinun,

Inferno.

Lisää luettavaa