Raportti: Pedofiliasta tuomittua Lostprophets-laulajaa puukotettiin vankilassa huumevelkojen vuoksi, maksaa nyt suojelusta

Ian Watkins on hyvin vihattu vankien keskuudessa ja toiset käyttävät asiaa hyödyksi rahallisesti.

09.07.2024

Vuosituhannen alussa suosioon nousseen vaihtoehtorockyhtye Lostprophetsin entinen laulaja Ian Watkins, joka oli raporttien mukaan muun muassa yrittänyt raiskata yksivuotiaan tytön, tuomittiin vuonna 2013 35 vuodeksi vankeuteen pedofiliasta.Monster Mansionina tunnetussa Wakefieldin vankilassa istuvan Watkinsin tuomiota pidennettiin kymmenellä kuukaudella vuonna 2018, kun tämän hallusta löydettiin kännykkä, jota kaksi murhasta istuvaa vankia oli Watkinsin mukaan pakottanut hänet säilyttämään. Viime vuonna kolme vankia puolestaan pahoinpiteli Watkinsia useita tunteja ja puukotti tätä lähes kuolettavasti.

Jonathan Levin ja Emma Frenchin toimittamassa Inside Wakefield Prison: Life Behind Bars in the Monster Mansion -uutuuskirjassa, jota varten on haastateltu Wakefieldissä istuvia vankeja, sanotaan Watkinsin pahoinpitelyssä olleen kyse huumevelkojen perinnästä.

”Hän otti toiselta vangilta ’yrttejä’, jotka olivat vankila-arvoltaan 150 puntaa. Koska kyse oli Watkinsista, hänen sanottiin olevan velkaa 900 puntaa. Hän oli pilvessä eikä suostunut maksamaan – niinpä häntä iskettiin teroitetulla vessaharjalla”, kirjaa varten haastateltu vanki kertoo.

Pedofiileja ja erityisesti Watkinsia vihataan erityisen paljon muiden vankien keskuudessa. Watkinsilla on kuitenkin pääsy ”merkittäviin rahasummiin” ja tämä on käyttänyt ”tuhansia puntia” ostamalla suojelua ja ystäviä, sanoo kirjan lähde.

”Monet vihaavat häntä, mutta koska Wakefieldissä istuu kaikkia haavoittuvista vangeista korkean luokan gangstereihin ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen, he käyttävät häntä hyväksi ja nyhtävät häneltä rahaa suojelua vastaan.”

Lisää luettavaa