Richie Faulkner toivoo, että K.K. Downing saisi välinsä entisiin Judas Priest -tovereihinsa korjattua – ”Menkää vaikka kaljalle ja jutelkaa”

Faulkner kuvailee ex-kitaristin ja bändin tilannetta "paskamaiseksi" ja "täysin turhaksi".

14.02.2022

Judas Priest -yhtyeestä vuonna 2011 lähtenyt K.K. Downing on lähtönsä jälkeen sanonut monissa medioissa olleensa tyytymätön siihen, miten asioita hoidettiin Priest-leirissä ja kuvaillut hänen ja kitaristi Glenn Tiptonin välien olleen erityisen tulehtuneet. Downing on myös ollut närkästynyt siitä, miten häntä ei pyydetty Tiptonin tuuraajaksi bändin edelliselle kiertueelle, jonka Tipton joutui jättämään väliin Parkinsonin taudin vuoksi. Hän myös ihmetteli suuresti yhtyeen alkuvuodesta tekemää ilmoitusta siitä, että yhtye lähtisi seuraavalle rundilleen vain yhden kitaristin voimin. Tämä hyvin nopeasti peruttu ajatus oli Downingin mukaan isku vasten kasvoja paitsi hänelle, myös Tiptonille.

Tuoreessa In The Trenches With Ryan Roxie -podcastissa Downingin korvaajaksi bändiin vuonna 2011 liittyneeltä Richie Faulknerilta puolestaan kysyttiin, mitä hän ajattelee Downingin ja muun bändin välisestä tilanteesta ja onko hän itse ollut yhteydessä Downingiin.

”Ne kerrat, kun olen ollut häneen kontaktissa – suoraan, Twitterin kautta tai muuten – ovat olleet ihan positiivisia. Tai olihan kerran yksi tapaus, kun hän kommentoi jotain minun palkastani, joka oli, heh, aika omituista. Eikä pitänyt todellakaan paikkaansa, mikä oli myös aika erikoista”, Faulkner toteaa.

”Mutta tämä koko viimeisen 10 vuotta jatkunut tilanne hänen ja bändin välillä on ollut täysin turha ja aika paskamainen. Enkä tiedä, miksi niin on. Jos minulta kysytään, heidän pitäisi laittaa musiikki hetkeksi syrjään ja ottaa puhelin käteen. Menkää vaikka kaljalle ja jutelkaa kuin kaverit toisilleen. Hitot musiikista, ollaan vaan kavereita. Ja mitä sitten tapahtuu, tapahtuu. He olivat ystäviä ja käytännössä elivät yhdessä 40 vuotta – siis neljä vuosikymmentä!”

Mikäli Judas Priest tänä vuonna viimein nimetään mukaan Rock ’n’ Roll Hall of Fameen, Faulkner toivoo siitä tulevan se käännekohta, joka saa Downingin ja bändin välit jälleen kuntoon tai edes parempaan päin.

”Toivon, että asiat olisivat toisin. Kaikki viimeisen 10 vuoden outoudet – niin ei olisi tarvinnut tapahtua. Jos he olisivat eronneet hyvissä merkeissä, asiat olisivat nyt toisin. Valitettavasti niin ei käynyt.”

YouTube video

Lisää luettavaa