Rock’n’roll ei ole kuollut, tai ei ollut ainakaan vuonna 2002 – ”kadonnut” Jimsonweed-levy näkee päivänvalon, kuuntele näytebiisi!

Kuva: Backstage-blogi

Kulttibändiksi syystä kutsuttu Jimsonweed oli 1990-luvulla yksi niistä pääkaupunkiseudun yhtyeistä, joista odotettiin tulevan niin sanotusti jotain. Karismaattisen ja kaikilta osin perin rock’n’roll-viritteisen nokkamiehen Suho Superstarin johtama, Marco Hietalan (Tarot, Nightwish), Kinde Leskisen (Smack) ja Sami Yli-Sirniön (Waltari, Kreator) kaltaisia nimiä riveissään vuosien mittaan nähnyt kopla onnistui kuitenkin leipomaan vain yhden studioalbumin ja kaksi ep:tä. Sitten se kuihtui pois.

Tai oikeastaan bändi kyllä värkkäsi kyllä toisenkin kokopitkän, vuonna 2002, mutta levy ei koskaan nähnyt kauppain hyllyjä vaan jäi makaamaan julkaisuvalmiina Finnvox-studion arkistoihin. Aina tähän päivään asti.

Makuuhaavat parantaa mikäpä muukaan taho kuin Svart Records, joka julkaisee kadonneen albumin kuluvan kuun 21. päivä vinyyliformaatissa. Ja onneksi näin, sillä Ghosts of Kopli on parin pyöräytyksen perusteella oikein mainio, yhtyeen rosoisenkauniit raskasrockvahvuudet hyvin esittelevä julkaisu.

Jimsonweed kasautuu tätä myöten myös keikoille, tai ainakin keikalle. Ajankohtana on 6.1.2017 ja paikkana luonnollisesti Helsingin Tavastia-klubi. Konsertti on samalla kunnianosoitus kuluvan vuoden alussa menehtyneelle Jimsonweed-kitaristi Marco Kämäräiselle.

Yhtyeen vaiheista ja julkaisussa olevan levynkin saloista saa perusteellista infoa bändin basistina 1990-luvun lopulla toimineen Kimmo Aroluoman Backstage-blogin kirjoituksista.

Ja tässä olisi sitten sitä biisinäytettä: