Rolling Stone -lehti rankkasi sata parasta metallialbumia – Palkintokorokkeella seisovat Black Sabbath, Judas Priest ja Metallica

Mutta missä järjestyksessä?

22.06.2017

Rolling Stone -lehden raati päätti lyödä enemmän ja vähemmän viisaat päänsä yhteen ja listata kaikkien aikojen parhaat metallialbumit.

Arvovaltainen raati, johon kuuluu lehden toimittajien lisäksi myös joukko kyseisen alan muusikoita kuten Ozzy Osbourne, Rob Halford ja Lars Ulrich, asetti listaukselleen ensin muutamia rajaehtoja. Mukaan ei ole luettu niin sanotusti heavy metalin ”esiajan” bändejä tai levyjä, jotka ovat vahvasti kallellaan raskaaseen rockiin. Niinpä listan ulkopuolelle on jäänyt sellaisiakin suuruuksia kuin Led Zeppelin, Cream, Deep Purple, Guns N’ Roses tai AC/DC.

Ei liene kenellekään yllätyksenä, että mitä korkeammalle sijalle edetään, sitä enemmän listaa dominoivat Black Sabbath eri kokoonpanoillaan, Dio, Iron Maiden ja Metallica. Ykkössijan vie myös vähemmän yllättäen Black Sabbathin Paranoid, jonka vanavedessä tulevat Metallican Master of Puppets sekä Judas Priestin British Steel. Harvinaisemmat ja yllättävimmät pitkäsoitot löytyvätkin vasta listan häntäpäästä.

Onpahan mukaan mahtunut ilahduttavasti myös yksi suomalaiskiekkokin: Nightwishin Once-albumi yltää sijalle 89., jättäen taakseen muun muassa White Zombien La Sexorciston, Dream Theaterin Images & Wordsin sekä Gojiran ja Kvelertakin levyt.

Kaikkien aikojen kymmenen parasta metallialbumia Rolling Stonen raadin mukaan ovat seuraavat:

10. Pantera – Vulgar Display of Power (1992)
09. Ozzy Osbourne – Blizzard of Ozz (1980)
08. Megadeth – Peace Sells… But Who’s Buying? (1986)
07. Motörhead – No Remorse (1984)
06. Slayer – Reign in Blood (1986)
05. Black Sabbath – Black Sabbath (1970)
04. Iron Maiden – The Number of the Beast (1982)
03. Judas Priest – British Steel (1980)
02. Metallica – Master of Puppets (1986)
01. Black Sabbath – Paranoid (1970)

Lisää luettavaa