Sacred Reichin perustajajäsen ja ex-kitaristi Jason Rainey on kuollut

Raineyn vaimo kertoi miehensä menehtyneen ilmeisesti sydänkohtaukseen.

Jason Rainey kesällä 2017.
Kuva: Jason Rainey / Facebook

Thrash metal -yhtye Sacred Reichin perustajajäsen Jason Rainey, 53, on kuollut. Suru-uutisen on vahvistanut Raineyn vaimo Renee Novak. Asiasta uutisoi Blabbermouth.

”Mieheni menehtyi tunti sitten. Todennäköinen syy sydänkohtaus. Häntä elvytettiin puoli tuntia, mutta häntä ei voitu pelastaa”, Novak kertoo sosiaalisessa mediassa.

Rainey perusti Sacred Reichin laulaja Dan Kellyn, basisti Mike Andren, kitaristi Jeff Martinekin ja rumpali Ray Nayn kanssa vuonna 1985. Kokoonpano koki kuitenkin muutoksia hyvin nopeasti ja vuoden 1987 Ignorance-debyytillä Raineyn lisäksi soittivat kitaristi Wiley Arnett, laulaja-basisti Phil Rind sekä rumpali Greg Hall. Rainey jäi bändistä syrjään vuonna 2019 terveyssyiden vuoksi. Bändin nykykokoonpanon muodostavat edelleen mukana olevat Rind ja Arnett sekä rumpali Dave McClain ja Raineyn korvaajaksi pestattu Joey Radziwell.

”Jason oli soittanut kitaraa vasta kuusi kuukautta, kun hän laittoi bändin pystyyn. Hän johti bändiä sen varhaisina vuosina eteenpäin puhtaalla päättäväisyydellä ja tahdolla. Hän työskenteli väsymättä. Sacred Reich oli hänen koko elämänsä”, kirjoitetaan Sacred Reichin Facebook-sivuilla julkaistussa muistokirjoituksessa.

My husband Jason Rainey passed away a hour ago. Most likely a heat attack. They worked on him for a half hour but they couldn’t save him.

Posted by Renee Novak on Monday, 16 March 2020

It is with deep sadness and broken hearts that we must announce that our friend, guitarist and founding member of Sacred…

Posted by Sacred Reich on Tuesday, 17 March 2020