Sisukasta meininkiä: Korn-tribuuttibändin rumpali sai halvauksen kesken keikan – soitti biisin loppuun kohtauksesta huolimatta

"Luulin, että verensokerini oli vain alhaalla", rumpali kertoo.

30.06.2019

Manchester Evening News uutisoi viime toukokuussa sattuneesta, harvinaisen sitkeän muusikon tapauksesta. Korn-tribuuttiyhtye Korn Again oli esiintymässä Stockportin Rockport-festivaaleilla, kun 28-vuotias rumpali Alex Headen sai halvauskohtauksen kesken keikan. Headen kuitenkin taisteli biisin loppuun – siitäkin huolimatta, että koko vasen puoli hänen ruumiistaan meni elottomaksi ja hänen vasen silmänsä sokeutui.

Kohtaus iski setin neljäntenä biisinä esitetyn Helmet in the Bush -kappaleen aikana, josta löytyy myös yleisöstä kuvattua videopätkää. Voit katsoa videon tuosta yläpuolelta.

”Settimme oli vasta päässyt alkuun, joten en halunnut lopettaa. En halunnut pettää bändiä ja yleisöä. En ikimaailmassa kuvitellut, että kyseessä oli halvaus. Luulin, että verensokerini oli vain alhaalla tai että kärsin nestehukasta. Ajattelin, että vedän biisin loppuun ja nappaan jotain poreilevaa juomaa tai naposteltava ja jatkan keikkaa”, Headen kommentoi Manchester Evening Newsille.

”Keikan alussa kaikki oli hyvin, mutta neljännen kappaleen aikana silmissäni sumeni. Sitten vasen käteni meni tunnottomaksi ja rumpukapula putosi kädestäni. Jatkoin soittamista yhdellä kädellä, kunnes vasemmasta silmästäni katosi näkö kokonaan. Biisi loppui ja minä luhistuin settini päälle.”

Alex kiidätettiin nopeasti sairaalaan, jossa tämä vietti seuraavan viikon hoidettavana ja tutkittavana. Kohtauksen syy on edelleen epäselvä. Nyt Headen on kuitenkin jo kotonaan toipumassa.

”Kävelykykyni on parantunut huomattavasti viimeisen parin viikon aikana. Vasemman käden ja olkapään kanssa on vielä vaikeuksia, mutta paranemisprosessi hyvässä vauhdissa”, Headen toteaa.

”Vasen käteni on edelleen melko tunnoton, mutta pystyn liikuttamaan sormiani ja rannettani jonkun verran, joten voin nyt alkaa opetella taas soittotekniikkaa.”

Lisää luettavaa