Timo Tolkki tarkensi suoratoistopalveluja kritisoinutta kirjoitustaan – ”Uskon yhdenvertaisuuteen”

Pitkässä kirjoituksessaan Tolkki puhuu syvällisesti myös elämästään ylipäänsä.

20.12.2023

Entinen Stratovarius-kitaristi Timo Tolkki julkaisi maanantaina (18.12.) pitkän kirjoituksen Facebook-seinällään, jossa tämä kertoi aikovansa vetää kappaleensa pois suoratoistopalveluista. Samaisessa kirjoituksessa Tolkki myös kritisoi striimausalustoja – pääasiassa Spotifyta – siitä, miten epäreilusti palvelut tilittävät rojalteja bändeille ja artisteille.

Nyt Tolkki on julkaissut uuden pitkän kirjoituksen, jossa tämä täsmentää hieman aiempaa kirjoitustaan sanoen, ettei hänen tarkoituksenaan ollut kritisoida suoratoistopalveluja sinänsä eikä varsinkaan palveluja käyttäviä kuuntelijoita.

”En kritisoinut Spotifyta tai muita suoratoistopalveluja alustoina. Kritisoin tapaa, jolla tuotot jaetaan. Siinä ei kuitenkaan ole mitään uutta. Valtioilla ja yhteiskunnalla on aina käyttää triljoonia aseisiin ja sotiin, mutta rahaa ei koskaan voida jakaa kaikille tasapuolisesti”, Tolkki aloittaa pitkän kirjoituksensa.

”En ole kritisoinut yksilöä tai ryhmää, joka näitä suoratoistopalveluja käyttää. En ole mikään auktoriteetti enkä ole sellaisena itseäni koskaan pitänyt tässä tai missään muussakaan asiassa. En usko, että kukaan muu voi johdattaa sinua kohti valoa kuin sinä itse, koska mielestäni valo löytyy meistä itsestämme.”

”Uskon yhdenvertaisuuteen ja kaikille tällä pallolla oleville sieluille kuuluviin oikeuksiin täydestä sydämestäni. Jokaiselle kuuluu jakaa heille kuuluvat perustarpeet. Siihen uskon rehellisesti ja vilpittömästi. Mutta en näe sen toteutuvan, vaan asiat menevät vain pahempaan suuntaan.”

Samaisessa kirjoituksessa Tolkki myös katselee uraansa ja elämää ylipäänsä heittäytyen astetta syvällisemmäksi menneitä asioita käsitellessään ja tulevia pohdiskellessaan.

”Artistina olen tehnyt typeriä virheitä ja solminut erinäisten tahojen kanssa sopimuksia, joita minun ei olisi pitänyt solmia. Olen ihmisenä tehnyt virheitä, satuttanut ihmisiä joita rakastan, satuttanut sellaisia joita en rakasta, sanonut typeriä asioita lehdissä. Olen yrittänyt pyytää anteeksi ja hieroa sovintoa aina kun mahdollista, mutta valitettavasti se ei aina ole mahdollista”, Tolkki kirjoittaa.

”Täytän maaliskuussa 58 vuotta ja elämäni siirtyy hitaasti mutta varmasti ehtoopuolelle. Se muuttaa perspektiiviä. Seison tienristeyksessä ja katson, mikä tie on minulle oikea. Aikaa ei ole enää tuhlattavaksi.”

”Olen palaamassa siihen, mistä kaikki lähti: pojasta, joka sai seitsemänvuotiaana joululahjaksi akustisen kitaran. Siihen puhtaaseen iloon, kun aloin soittaa sähkökitaraa 13-vuotiaana. Se on jotain, mitä en ole kokenut enää myöhempinä vuosina, kun soittamisesta tuli ammatti.”

”Olen tietoisesti hidastanut tahtia kaikessa, mitä teen. En seuraa uutisia. Olen hyvin pitkälti poissa sosiaalisesta mediasta. En katso televisiota. Löydän onnea ja iloa asioista, jotka ovat minusta todellisia. Toivon, että tulevaisuudessa löydän sen ilon luomalla jotain, millä on minulle arvoa. Siihen asti kun/jos niin tapahtuu, ei ole paljon asioita, mistä kertoa.”

Lue Tolkin kirjoitus kokonaisuudessaan alta (tai tästä).

Lisää luettavaa