Yllätys: Slayer nousee taas lavalle alkusyksystä

Ilmoitus tuli täysin puskista.

21.02.2024

Thrash metal -jätti Slayer laittoi pillit pussiin marraskuussa 2019. Jäähyväiskiertueen jälkeen kitaristi Kerry King on työstänyt sooloprojektiaan, jonka esikoispitkäsoitto ilmestyy viimein toukokuussa. King antoi soololevynsä tiimoilta Rolling Stone -lehdelle pitkän haastattelun, jossa tämä sanoi välien vanhoihin bänditovereihin olevan niin ja näin – esimerkiksi laulaja-basisti Tom Arayan kanssa King ei ole omien sanojensa mukaan vaihtanut sanaakaan sitten Slayerin viimeisen keikan.

Nyt kuitenkin Slayerin some-kanavissa julkaistiin yllättäen video (katso alempaa), jossa kerrotaan yhtyeen nousevan syyskuussa jälleen lavalle peräti kahteen otteeseen. Yhtye on nimittäin kiinnitetty Chicagon Riot Festiin (22.9.) sekä Louisvillen Louder Than Life -festareille (27.9.). Myös festivaalien some-kanavista löytyy ilmoitus Slayerin paluukeikoista, eli kyse ei liene mistään pilasta.

Mitään sen tarkempia virallisia tietoja, kuten millä kokoonpanolla Slayer lavalle nousee (videolla tosin nähdään bändin viimeisin kokoonpano eli King, Araya, Gary Holt ja Paul Bostaph), ei tässä vaiheessa vielä paluukuvioista ole. Kingin Rolling Stone -haastattelun perusteella alkuperäisrumpali Dave Lombardo tuskin on mukana, sillä Kingin sanoin Lombardo on hänelle ”kuollut”.

King saapuu soolobändinsä kanssa tulevana kesänä myös Suomeen ja nähdään Kauhajoen Nummirockissa sekä Helsingin Tuska-festareilla. Saapa nähdä, jäävätkö Slayerin esiintymiset vain yksittäisiksi vai jääkö Kingin sooloura vain yhden levyn ja kesän mittaiseksi.

Lisää luettavaa